Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Rozvod, nevyliečiteľná choroba a teraz ďalšia hrozba! Príde sexi spevák o hlas?!
Zdielať na
Hudba

Rozvod, nevyliečiteľná choroba a teraz ďalšia hrozba! Príde sexi spevák o hlas?!

Zdroj: Instagram/DR

Posledné týždne to nemá spevák Dan Reynolds (35) práve ľahké. Začalo to smutnou správou, že jeho manželstvo s Ajou Volkman (42), s ktorou majú spolu štyri deti, speje k definitívnemu rozchodu a pokračovalo zhoršením jeho zdravotného stavu. Problémy s hlasivkami a kolenom vyústili až do toho, že musel spolu s jeho skupinou Imagine Dragons prerušiť naplánované turné. Mnohí jeho juhoamerickí fanúšikovia zrušenie koncertov neprijali dobre, a preto sa rozhodol, že im priblíži, čo sa s ním deje, aby mali väčšie pochopenie.

​Popri hlase Dana Reynoldsa láme fanúšičkám srdcia nepochybne aj dokonalou figúrou. Stojí ho to veľa driny, ale aj v záujme zdravia v cvičení a posilňovaní nepoľavuje. Roky nikto netušil, že sa už od svojej dvadsiatky potýka s veľmi nepríjemnou diagnózou - ankylozujúcou spondylitídou (AS), veľmi nepríjemnou formou zápalového reumatického ochorenia (artritídy), ktorá zvyčajne postihuje chrbticu a veľké kĺby, ale prejavovať sa môže aj inde v tele. Nedá sa vyliečiť, len kontrolovať, aby sa nezhoršovala. U neho sa k tomu pridružili aj problémy s chronickým zápalom tráviaceho traktu a depresie. Svoju diagnózu odhalil verejne až na koncerte v britskom Leedsi v roku 2015. 

Pomáha mu pravidelná fyzická aktivita, ktorá prispieva k správnemu držania tela, flexibilite a rozsahu pohybu. Spolu s úpravou stravy je to základná súčasť terapie pre osoby s týmto ochorením. Reynolds konzumuje prevažne zeleninu, kuracie mäso a lososa, pričom sa vyhýba spúšťačom, ako je aj cukor. Prijal aj prísny tréningový režim, ktorý zahŕňa jogu a posilňovanie.

Kapela prišla aktuálne s halloweenskym klipom k ich megahitu:

Už v ranej mladosti Dan pociťoval aj nevysvetliteľnú bolesť v krku. Je možné, že aj jeho aktuálny problém s hlasivkami súvisí s AS. Na ospravedlnenie zrušenia koncertov v Južnej Amerike kapela totiž uviedla, že Reynolds trpí "krvácaním do hlasiviek a uzlinou." Lekári ho varovali, že by mu námaha pri vystupovaní mohla spôsobiť nenapraviteľne poškodenie hlasiviek. K tomu sa pridružili aj problémy so zranením kolena, ktoré si vyžadujú rehabilitáciu. 

"Toto rozhodnutie som neurobil ľahko a je mi veľmi ľúto, že som vás všetkých sklamal. Ale aj keď ma zrušené turné mrzí, udržiavam si dobrú náladu tým, že sa obklopujem dobrými priateľmi a rodinou. Milujem vás všetkých a vážim si každý váš odkaz. Môj hlas a koleno sa každým dňom zlepšujú," uviedol Dan na ospravedlnenie a zároveň sa všetkým poďakoval za slová podpory. "Za 12 rokov fungovania kapely sme nikdy neprerušili turné a počet show, ktoré sme zrušili, by sa dal spočítať na prstoch jednej ruky. Veríme, že viete, aké ťažké bolo pre nás urobiť toto rozhodnutie, a urobíme všetko pre to, aby sme vám to čo najskôr vynahradili," ospravedlnili sa spoločne všetci hudobníci skupiny Imagine Dragons na Instagrame. Skutočne najpodstatnejšie je zdravie a predstava, žeby Dan prišiel o hlas, je pre jeho fanúšikov naozaj desivá.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Imagine Dragons (@imaginedragons)

Najčítanejšie