Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladá slovenská kapela si ide svoje! V novom videklipe to poriadne roztočili!
Zdielať na

Mladá slovenská kapela si ide svoje! V novom videklipe to poriadne roztočili!

Zdroj: youtube/screenshot Disarray

Je to už viac ako rok a pol, čo sa našej hudobnej scéne objavila nová kapela. Šesť mladých ľudí sa dalo v Bratislave dokopy a založili skupinu s názvom Limits of Absurdity. V preklade Hranice absurdity je slovné spojenie, ktorý dáva tušiť, že nejde o ľahké "disko", ani tuctový popík.

Líderkou kapely je len 21-ročná Lucia Molnárová a práve ona obvykle prináša prvý impulz na vznik piesne. Mladučká speváčka dodá text a melódiu, ďalej už tvoria spoločne. "Snažím vyhýbať lacným témam a frázam v textoch a radšej hovoriť o veciach, ktoré si všímam okolo seba a sú pre mňa dôležité, vhodné na zmysluplné úvahy," hovorí táto rodená Košičanka.

Kapela vznikla v roku 2018 a nájsť kvalitných muzikantov nebolo také jednoduché. Najprv boli len dvaja, okrem Lucie aj klávesák a skladateľ Daniel Tetliak. Napokon má Limits of Absurdity trikrát toľko členov. "Sme šiesti, každý z nás má iné vplyvy, ako Nirvana, System of a Down, Beatles, Avril Lavigne, Paramore, Slipknot, Linkin Park, Guns'n'Roses či Dream Theater, čo sa odzrkadľuje aj na našom štýle. Primárne hráme hard rock, ale kombinujeme aj alternatívu, symfonický rock, grunge a metal," vymenovala Lucia nielen skvostné mená slávnych kapiel, ale jasne upresnila, aký štýl možno v ich tvorbe hľadať.

Vypočujte si pesničku Disarray, ktorá dostala nový klip:

Pred vyše rokom a pol predstavili svetu skladbu Disarray, ktorá je otextovaná v anglickom jazyku. Pesnička sa aktuálne dočkala aj videoklipu. "Začiatky kapiel sú vždy ťažké, ale dúfame, že sa nám podarí stať sa solídnou kapelou na slovenskej scéne, no radi by sme koncertovali aj v zahraničí, preto sú aj naše texty v angličtine, aby dokázali osloviť každého," objasnila Molnárová ambiciózne pohnútky. 

Takto to vyzeralo pri nakrúcaní klipu:

Pomôcť by mohla aj ďalšia pesnička, ktorou chce kapela zaujať priaznivcov - Magic of Being Tragic. Ostali verní svojmu štýlu, a tak musí byť nadšený každý fanúšik rocku, ktorému prvou pesničkou trafili na nôtu. Možno sa už čoskoro dočká aj táto pieseň podobne vydareného klipu, aký dostala skladba Disarray. Kapelka medzičasom získala cenu poroty v súťaži Dúbravka hľadá talenty a momentálne úspešne bodujú v hitparáde rockFM rádia -  Demovnica. A napokon, speváčka s bubeníkom majú z času na čas na portáli Noviny.sk svoj podcast, kde spovedajú mladých hudobníkov z nie mainstreamovej scény.

Pre ženu

Najčítanejšie