Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zomrela zbožňovaná Hana Zagorová (†75), po ťažkom covide takmer dva roky bojovala o zdravie
Zdielať na

Zomrela zbožňovaná Hana Zagorová (†75), po ťažkom covide takmer dva roky bojovala o zdravie

Archívna reportáž

Pripomeňte si Hanku v jednej z našich reportáži.

Šokujúca a mimoriadne smutná správa obletela v piatok krátko popoludní Česko aj Slovensko. Zomrela spevácka legenda, majiteľka jedného z najkrajších hlasov a charizmatická osobnosť, Hanka Zagorová.

Ako prvá prišla so správou spravodajská televízia CNN Prima News, ktorej informáciu potvrdil speváčkin manažér Luboš Kříž. Bližšie podrobnosti o príčine a okolnostiach úmrtia speváčky zatiaľ nie sú známe.

Hana Zagorová sa pred necelými dvomi rokmi nakazila covidom, ktorý mal pomerne ťažký priebeh a musela byť aj hospitalizovaná. No ešte väčšie problémy jej do života priniesol postcovidový syndróm, ktorý ju začal trápiť o niekoľko mesiacov neskôr. 

Pripomeňte si Hanu s jedným z jej najväčších hitov:

Speváčka trpela od mladosti chorobou krvi, ktorú však ale dokázala dostať úplne pod kontrolu, podľa jej slov aj vďaka istému liečiteľovi. S postcovidom sa ale jej trápenie s týmto ochorením krvi vrátilo. Za ostatný rok a pol bola viackrát hospitalizovaná, keď opakovane strácala vedomie. Dostávala transfúzie a trpela aj ťažkou osteoporózou. Naposledy bola v nemocnici v júni, odkiaľ si ju manžel, slovenský spevák Štefan Margita, odviedol na invalidnom vozíčku. 

Posledný príspevok zverejnila Hanka pred 3 týždňami, k manželovým narodeninám:

Keď minulý rok oslávila malé jubileum, 75 rokov, mala v pláne veľké koncerty, žiaľ, zdravie jej to nedovolilo. Stihla nahrať aspoň jednu pesničku, vianočný duet s Markom Ztraceným. Nikto vtedy netušil, že to bude jej posledná pieseň. napriek jej veľkým plánom nahrať v októbri nový album. Zagorová patrila medzi najúspešnejšie speváčky v Československu a je držiteľkou deviatich Zlatých slávikov z prelomu 70. a 80. rokov. Naspievala takmer 900 piesní a mnoho duetov s tými najväčšími hviezdami.

Vypočujte si Zagorovej poslednú pieseň:

Pre ženu

Najčítanejšie