Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Miley Cyrus a jej trpké svedectvo detstva v Disney produkcii! Nečudo, že to mnohí psychicky nezvládli!
Zdielať na

Miley Cyrus a jej trpké svedectvo detstva v Disney produkcii! Nečudo, že to mnohí psychicky nezvládli!

Archívna reportáž

Kedysi bola idol všetkých detí vďaka svojmu účinkovaniu v seriáli Hannah Montana. No po desiatich rokoch od jeho skončenia sa Miley Cyrus (28) rozpomenula na svoje trpké skúsenosti. Hoci ju seriál preslávil, daň za to nebola malá. Teraz, ako dospelá žena, už vie posúdiť, čo všetko nebolo v poriadku pri nakrúcaní tohto seriálu a súvisiacich aktivitách. Spoločnosť Disney nebrala veľmi ohľady na to, že je ešte dieťa, podobne ako to bolo aj u ďalších detských hviezd z tejto produkcie. Mnohé z nich si pre pošramotenú psychiku neskôr prešli, alebo stále prechádzajú peklom, napríklad Britney Spears, Demi Lovato, Amanda Bynes, Selena Gomez, Misha Barton ale aj herec Zac Efron a mnohí ďalší.

Túžba po presadení sa v šoubiznise je pre mnohých veľký sen a motívom sú zväčša sláva a peniaze. V prípade detských hviezd stoja za ich kariérou rodičia, ktorí sú ochotní behať s nimi na rôzne konkurzy aj celé roky. Neveľmi vnímajú, či to pre ich deti nie je priveľká záťaž, láka ich vidina, že uspejú. Ale často si to prajú ale aj samotné deti, ktoré túžia nejako vyniknúť. Tak to bolo aj u Miley Cyrus. Vyrastala v rodine, kde jej otec bol country spevákom a hercom. Aj mama bola speváčka a celá rodina pracovala v šoubiznise. Krstnou mamou Miley je slávna speváčka Dolly Parton. A tak nečudo, že aj ona chcela ísť touto cestou.

"Niekoľko dievčat, ktoré so mnou chodili do školy v Nashville, letelo do Los Angeles na konkurz do Disney a ja som prosila mamu, aby som mohla ísť tiež. Mala strach z lietania, a tak sme sa celá rodina išli tri dni v aute. Pravidelne, na ďalšie a ďalšie konkurzy," spomína speváčka. Po dvoch rokoch sa konečne rozhodli v spoločnosti Disney, že to bude ona, čo dostane hlavnú rolu v detskom fantazijnom seriáli Hannah Montana. Najskôr však vybrali inú adeptku, potom názor zmenili. "Mala som doslova štyri zuby, na nich rovnátka a tiež akné. Rolu pôvodne dostal niekto iný, ale nakoniec sa rozhodli pre mňa, pretože diváci na mňa lepšie reagovali. Táto šou sa pripravovala dva roky," prezrádza Miley.

Miley našla po búrlivých rokoch, zdá sa, strednú, triezvu cestu:

​Pre Cyrus potom začali náročné roky kvôli nakrúcaniu hlavnej postavy. Poznačilo ju to najmä psychicky. "Nechcem tvrdiť, že to bolo vyslovene zneužívanie, pretože to vtedy asi nikomu v tej dobe nedošlo, ale keď sa na to pozriem spätne, pre dvanásťročné dieťa je to neúnosné. Mala som sa obliekať a nalíčiť v limuzíne a pritom sa, zatiaľ čo som dávala rozhovory, dostať do hotela, prezliecť sa za Hannah, ísť nahrávať piesne, skúšať, hneď potom mať koncert... Na obed a spánok som mala vyhradených dvadsať minút. Ale každý, kto má dieťa, jednoducho vie, že zdriemnuť si a obedovať za dvadsať minút je jednoducho nemožné," zverila sa so šokujúcimi informáciami speváčka počas rozhovoru s Kevinom Hartom v relácii Hart to Heart.

Vidieť oblečenú Miley je už pomaly vzácne:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miley Cyrus (@mileycyrus)

"Koncept tohto programu bol, že keď sa nalíčim, dám si blond parochňu a oblečiem si trblietavé šaty, som niekto. To je pre 12-ročné dievča veľmi náročné. Keď som sa potom objavila na verejnosti ako Hannah, nastala hystéria," prezradila trpké zážitky z rokov, keď ju všetci brali ako Hannah. Fanúšikovia sa o ňu ako Miley nezaujímali, a to zanechalo stopy na jej psychike. Na väčšinu času stráveného nakrúcaním seriálu Hannah Montana si nepamätá, pretože to z hlavy radšej vytesnila. "V tej dobe som sa v podstate stala Hannah, začala som si vytvárať alter egá. Hannah už nebola moja rola, bola som to ja. Bola to v podstate moja identita, ako dieťa som prijala, že som proste Hannah," opísala Miley Cyrus svoj úlet od reality do sveta fantázie v háklivom období puberty. Ako sa neskôr ukázalo, ihneď, ako dovŕšila dospelosť, sa svetu ukázala v celkom opačnom svete - stále provokujúc, obvykle polonahá, v lascívnych polohách, s pomerne škandalóznym súkromím. Aj to môže byť v jej prípade spôsob, ako sa vyrovnáva s detstvom, aké by zrejme nikomu nepriala.

Súvisiace články

Najčítanejšie