Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Ondrej Kandráč si splnil sen. Zdolal Gerlach a... na tento hrozivý zážitok nikdy nezabudne
Zdielať na

Ondrej Kandráč si splnil sen. Zdolal Gerlach a... na tento hrozivý zážitok nikdy nezabudne

BRATISLAVA / Je primášom úspešnej kapely a svojou hudbou zabáva ľudí po celom Slovensku. Reč je o známom spevákovi Ondrejovi Kandráčovi, ktorý má zrejme rád poriadne adrenalínové výzvy. Len nedávno si to totiž namieril rovno na Gerlachovský štít. A hoci išlo o náročný výstup, zvládol to bez akýchkoľvek problémov. A ešte si k tomu aj zaspieval!

Zvládnuť tento náročný výstup, bolo pre Ondreja Kandráča splneným snom. "Človek si má plniť svoje sny a tým mojím snom bolo, raz zdolať a vystúpiť na Gerlachovský štít. Bola to pre mňa výzva a otestovanie seba samého a pevnej vôle," povedal nám Ondrej. Na Gerlachovský štít sa vybral v čisto pánskej osádke. Spevák aj tentoraz stavil na istotu. "Človek turista tam nemôže ísť sám, vždy musí ísť s akreditovaným sprievodom, a teda s ľuďmi, ktorí majú na to licenciu. Okrem nich tam boli aj moji skvelí kamaráti. Aj tam si človek uvedomí veľkosť toho kamarátstva. Keď jeden ho zneistí, tak ten druhý ho potiahne a tomu som sa naučil presne počas toho výstupu," skonštatoval hudobník.

Fakt, že nešlo o žiadnu jednoduchú prechádzku, potvrdil aj samotný Ondrej, ktorý sa spoločne so svojím tímom musel popasovať so skutočne náročným terénom. "Tatranská príroda je veľmi nevyspytateľná a aj tam boli úseky, ktoré boli veľmi nebezpečné. Išli sme po jednej trase, ktorá bola odvrátenou časťou od slnka, severná strana, ktorá bola doslova taká "mydlovina, mazľavina". A tam mi naozaj nebolo všetko jedno, keď hľadáte jeden oporný bod, keď vidíte, že všetko okolo sa šmýka. Každý jeden chybný krok, či zaváhanie môže mať fatálne následky, tak tam to chcelo takej pevnej vnútornej sily," zhodnotil obľúbený spevák.

Už od začiatku bolo jasné, že túra s Ondrejom Kandráčom bude zábavná. "Bol aj emocionálny aspekt tej túry. Na záver túry na Gerlach, pri tom povestnom kríži so smaragdovým, modrým kameňom, tak tam som si tak zo srdca úprimne zaspieval známu goralsko-slovenskú hymnu. Bolo to pre mňa také silné, keď človek spieva možno tomu najvyššiemu, ktorý je už len nad ním a tým nádherným kopcom a nádhernej atmosfére, ktorá tam panuje," pokračoval Ondrej. 

Nie vždy je to ale len o príjemných zážitkoch. Zanietený folklorista nám prezradil, že už aj on na vlastnej koži okúsil tú drsnejšiu stranu prírody. "Keď sme boli u našich známych v USA, v Kalifornii, tak trošku neopatrne som išiel okolo oceánu, no a bola tam čierna vlajka - a teda zákaz kúpania. Ja som bol taký rozradostený a v spoločnosti manželky, tak som jej vravel - Erika, kvôli tebe skočím aj do oceána. No a nemal som skákať, pretože keď som sa vracal z tej mojej krátkej plavebnej túry, tak ma chytila obrovská vlna a niekoľkokrát ma zrolovala. Našťastie, to ale malo celkom dobrý koniec, okrem rozbitého čela a trošku narovnania chrbtice, sa mi nič vážnejšie nestalo. Ale presne tam si človek uvedomí ten rešpekt voči prírode. Tak som si povedal, že netreba zachádzať za svoje hranice," dodal Ondrej.

Viac z rozhovoru sa dozviete v priloženom hlavnom VIDEU.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie