Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Karel Gott zarába aj po smrti! Svojej rodine prilepšil za rok od skonu o TÚTO obrovskú sumu!
Zdielať na

Karel Gott zarába aj po smrti! Svojej rodine prilepšil za rok od skonu o TÚTO obrovskú sumu!

Archívna reportáž

Karel Gott sa rozhodne narodil pod šťastnou hviezdou. Hoci by sa niekomu mohlo zdať byť kruté, že pre vážnu chorobu odišiel priskoro, pravdou je, že táto legenda mala za sebou krásny život. Milovaný niekoľkými národmi, neustále na špici, obkolesený krásnymi ženami a napokon, aj s dokonalou rodinkou, akú už zrejme ani nemal v pláne. A popri tom všetkom stále s miliónmi a miliónmi na konte.

Kto by to bol povedal, že zo šťúpleho mladíčka, vyučeného elektrikára, sa stane hviezda, aká nemala v Československu obdoby. Nielen krásny hlas, ale aj príťažlivá tvár a najmä srdečná osobnosť spravili z Karla Gotta (†80) legendu. A vďaka tomu dokázal prežiť a zarábať vysoko nadpriemerne aj v ťažších časoch, píše portál Blesk.

Celkovo sa majetok Karla Gotta odhaduje na približne 35 miliónov eur, v prepočet zhruba miliardu českých korún. No aj keby jeho pozostalí zrazu o všetko prišli, nemusia sa báť o živobytie.

Gott po sebe zanechal trúchliacu rodinu, no dobre zabezpečenú na niekoľko generácií:

​Speváci vďaka hraniu ich piesní, tantiémom a predajom ich albumov, dokážu zarábať "naveky". Obvykle práve po ich smrti predaj a hranosť rapídne stúpne, ako to bolo napríklad aj v prípade skonu lídrov kapely Nirvana, či Queen a mnohých iných. Karel Gott za rok po svojej smrti zarobil rodine vyše desaťmiliónov českých korún, teda zhruba 370 tisíc eur. Toľko u nás za rok zarobia špičkoví manažéri, väčšina ľudí môže o takom príjme len snívať.

​Gott to zarobil vďaka svojim fanúšikom nielen v rodnom Česku, ale aj na Slovensku, v Nemecku, v Poľsku, v Rusku - vo všetkých krajinách, kde bol populárny. "Je to za predaje albumov a hranie piesní v rádiách či v televíznych programoch. V niektorých prípadoch išlo aj o tantiémy za programy, za ktorých reprízovanie mal pán Gott garantovanú odmenu v zmluve," prezradil Blesku nemenovaný zdroj z nezávislej spoločnosti výkonných umelcov. Časť príjmov už pozostalým vyplatili na transparentný účet, no nakoľko stále nebolo ukončené dedičské konanie, nie je jasné, komu aká časť pripadne. No podľa najnovších informácií je už o dedičstve rozhodnuté a všetko získala Ivana s dcérkami. Dominika a Lucie boli zo zoznamu dedičov vyškrtnuté, nakoľko ešte počas života súhlasili, že sa dedičstva za istú sumu vzdajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie