Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Polícia zasiahla do príprav pohrebu Dana Nekonečného! Pozostalým nedovolila vziať veci
Zdielať na

Polícia zasiahla do príprav pohrebu Dana Nekonečného! Pozostalým nedovolila vziať veci

Archívna reportáž

Pohreb šoumena a speváka skupiny Šum svistu sa má konať vo štvrtok 4. apríla. Jeho družka, 58-ročná Zuzana Kardová spolu so svojou sestrou chcú pripraviť obrad v vo veľkolepom štýle.

Zuzana Kardová so sestrou navštívili dom Dana Nekonečného, aby si vzali veci potrebné na pohreb. Spoločnosť im robili policajti, ktorí prísneho dohliadali na to, čo si sestry môžu vziať a čo nie. Veľa im toho nedovolili.

Rozlúčkový obrad chceli spraviť podľa Danovho štýlu, v sprievode hudby kapely Šum svistu, aj  tanečníc. tie sa ešte len rozhodujú, či budú v obvyklých pestrých, neveľa zahaľujúcich kostýmoch.Záleží na tom, či im v krematóriu v pražskej Motoli povolia prskavky a iné ohnivé efekty.

"S režisérom F. A. Brabcom vymýšľame projekciu, ktorá by rozlúčku sprevádzala. Chceme smútočných hostí požiadať, aby prišli vo veselom oblečení a v dobrej nálade," povedala pre blesk.cz Zuzana.

​Aj Dan bude oblečený vo svojej najobľúbenejšej farbe: "Vybrali sme košeľu a oblek v žltej farbe, šatku, klobúk a štyri havajské vence, ktoré bude mať na rukách a na krku, ako ich nosieval".

Zuzana chcela vziať aj ďalšie veci, no policajti zakročili a nedovolili jej to: "Chcela som aspoň dve košele, ale dovolili mi len jednu. Všetky veci boli cítiť jeho vôňou, je to hrozné. A chcela som vziať aj dvoch plyšových tigrov, ktorých vozil na vystúpenia, a ďalších plyšákov, ale to mi tiež zakázali, že to už spadá pod notárske konanie," posťažovala sa Danova partnerka.

​Posledná rozlúčka sa bude konať vo štvrtok 4. apríla o 14:15. Urnu potom Lenka odvezie do Danových rodných Boskovic, kde ju uložia do rodinnej hrobky.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie