Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
George Michael (†53) hral aj so Slovákom Michalom Matejčíkom
Zdielať na

George Michael (†53) hral aj so Slovákom Michalom Matejčíkom

Jedinečného Georga Michaela mohli vidieť aj fanúšikovia na Slovensku. Koncom mája 2007 vystúpil na bratislavskom Interi, ktorý úplne vypredal. Naposledy zaspieval naživo v roku 2012 v Londýne. Koncert ukončil pesničkou I remember you. Sprevádzal ho slovenský harfista Michal Matejčík.

Na príchod Georgea Michaela čakali fanúšikovia v máji 2007 v horúčave celé hodiny. Po koncerte na bratislavskom Interi by ste vtedy nespokojného fanúšika našli naozaj len ťažko. "Fantastický pocit. Nnenormálny koncert," hovorili Slováci.

Informácia o smrti tohto jedinečného speváka zasiahla aj našich umelcov. Maťo Ďurinda sa stal Georgovým veľkým fanušíkom aj vďaka koncertu, ktorý George Michael odohral začiatkom 90. rokov v Londýne. Koncert bol venovaný zosnulému Fredymu Mercurymu. "Na tomto koncerte si veľa spevákov vylámalo zuby. A prišiel fešák v červenom saku menom George Michael zaspieval pesničku Somebody To Love a celý štadión, vyše 100 000 ľudí, jasal. A vtedy som si povedal, že toto je naozaj kráľ," spomína Ďurina.

V máji v roku 2007  odohral George Michael jeho prvý a posledný koncert na Slovensku. Jeho ale úplne posledný koncert naživo odohral v roku 2012 v Londýne. S fanúšikmi sa rozlúčil s pesničkou I Remember You. Na harfe ho vtedy sprevádzal Slovák Michal Matejčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie