Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Žbirka pripravuje turné, zaspieva si na ňom aj Marika Gombitová
Zdielať na
Hudba

Žbirka pripravuje turné, zaspieva si na ňom aj Marika Gombitová

Spevák Meky Žbirka má dôvod na radosť. Okrem vydareného muzikálu Atlantída sa môžu fanúšikovia tešiť na turné, počas ktorého zaspieva Marika Gombitová.

Vo štvrtok mal premiéru muzikál Atlantída. Je vyskladaný z piesní speváka Mekyho Žbirku. "Ja som dal súhlas Jankovi Ďurovčíkovi. Ten za mnou už dávno prišiel, či by som súhlasil s tým,  že by pripravili muzikál z mojich piesní," opisuje spevák.

Spevákovou jedinou úlohou bolo, predstavenie si pozrieť. Nerád sa totiž mieša do niečoho, čím sa nezaoberá. "Párkrát ma zavolali na skúšku, priznám sa, veľa som im do toho nehovoril," hovorí Meky. Muzikálových hercov obdivuje. "Nejde len o to, dobre zaspievať Baladu o poľných vtákoch, čo samo o sebe je náročnejšie, ale oni pritom aj tancujú, podávajú herecké výkony," rozpráva spevák.

V Česku spievajú slovensky

Muzikál sa točí okolo niekoľkých ľudí, ktorí sa vydajú na expedíciu, chcú objaviť Atlantídu. "Veselé situácie striedajú dramatické scény," hovorí Žbirka. Na Slovensku sa muzikál hrá od štvrtka, no v Česku sa teší úspechu od jesene minulého roka.

"Rozdiel je len v tom, že hovorené slovo je v Česku mluvené slovo, ale spievajú po slovensky," tvrdí Žbirka. Meky prežíva naozaj plodné obdobie. Dôkazom je aj fakt, že vydal nové CD, s ktorým sa vydáva na turné. CD je Mekyho vysnívané, pretože ho nahrával v londýnskom štúdiu Abbey Road.

Marika na pódiu

"Prejdeme celou mojou tvorbou, ktorá ma doviedla až do štúdia Abbey Road. Zaznejú všetky zásadné skladby. Dokonca aj s Marikou Gombitovou," prezrádza Žbirka. V hlavnom meste spevák vystúpi 20. a do Košíc zavíta 22. septembra.

Pozrite si rozhovor speváka Mekyho Žbirku s moderátorom Jánom Mečiarom:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie