Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kendrick Lamar hviezdou Grammy. Cenu za najlepšiu pieseň mu vyfúkol sexi Brit
Zdielať na
Hudba

Kendrick Lamar hviezdou Grammy. Cenu za najlepšiu pieseň mu vyfúkol sexi Brit

Americká speváčka Taylor Swift nahrala minulý rok najlepší album. Jej dielo s názvom 1989 získalo na ceremoniále v Los Angeles hudobnú cenu Grammy. Favoritom tohto ročníka bol raper Kendrick Lamar, ktorý z 11 nominácií premenil päť.

Britský spevák Ed Sheeran získal jednu z hlavných tohtoročných cien Grammy za svoju skladbu "Thinking Out Loud", ktorú vyhlásili za pieseň roka a zároveň najlepší popový sólový prednes.

Ide pritom o prvý zlatý gramofón udelený tomuto 24-ročnému interpretovi.

Svoj prvý zisk Grammy si počas pondelňajšieho galavečera v Los Angeles pripísali aj 21-ročný kanadský spevák Justin Bieber, jeho krajan the Weeknd, ako aj Američania Chris Stapleton, Pitbull či Alabama Shakes.

SITA

Ceny za najlepší popový vokálny album a najlepší videoklip si odniesla Američanka Taylor Swift, víťazom v piatich kategóriách je raper Kendrick Lamar pochádzajúci priamo z Kalifornie.

SITA

Súčasťou hlavného ceremoniálu a predošlej šou známej ako "pre-telecast" sú vystúpenia viacerých hudobných hviezd vrátane Stevieho Wondera, Lady Gaga a britskej speváčky Adele, ktorej mimoriadne úspešný album "25" sa do tohtoročnej súťaže Grammy už nestihol dostať.

SITA

Speváčka Rihanna svoje vystúpenie na poslednú chvíľu odvolala zo zdravotných dôvodov.

Medzi tohtoročnými držiteľmi Grammy sa objavil aj bývalý prezident USA Jimmy Carter, ktorého kniha "Naplnený život: Reflexie v deväťdesiatke" sa v audioverzii stala najlepším albumom hovoreného slova.

Zlaté gramofóny, ktoré odovzdávali v priebehu galavečera v niekoľkých desiatkach kategórií, sú považované za najdôležitejšie hudobné ceny na svete.

Pozrite si video z odovzdávania cien:

Súvisiace články

Najčítanejšie