Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrel spevák Joe Cocker (†70), bojoval s vážnou chorobou
Zdielať na

Zomrel spevák Joe Cocker (†70), bojoval s vážnou chorobou

Vo veku 70 rokov zomrelo po boji s rakovinou legendárny spevák Joe Cocker. Televízia BBC sa odvolala na spevákovho agenta Barrieho Marshalla.

Spevákov agent Barrie Marshall potvrdil, že Cocker zomrel. Chorobu však nešpecifikoval. "Bude ťažké zaplniť po ňom priestor, ktorý máme v srdciach," cituje BBC Marshalla.

Spravodajský portál televíznej stanice ITV tvrdí, že Cocker vo veku 70 rokov podľahol boju s rakovinou pľúc.

Preslávili ho coververzie

Cocker bol špecialistom na rockové balady, preslávil sa coververziami, z ktorých niektoré sú známejšie ako pôvodné verzie. Prerazil v roku 1968 skladbou dvojice Lennon - McCartney With a Little Help From My Friends.

Prvý vrchol popularity zažil v roku 1969 po vystúpení na Woodstocku. Potom prežil divoké obdobie, kedy holdoval alkoholu a drogám. Zo závislosti sa rodák zo Sheffieldu po rokoch predsa len vymanil.

Držiteľ cien Grammy, Zlatý Glóbus aj Rádu britského impéria sa niekoľkokrtá dokázal vrátiť na vrchol zo zabudnutia. Napríklad v roku 1994, kedy vydal album Have A Little Faith. Posledný album umelca, ktorý sa označoval za klasického bluesového speváka, bol album Fire It Up (2012).

Súvisiace články

Najčítanejšie