Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nestarnúca Hana Zagorová (68): Pri živote ma drží manžel a publikum
Zdielať na
Hudba

Nestarnúca Hana Zagorová (68): Pri živote ma drží manžel a publikum

Hana Zaogorvá patrí k speváčkam, ktoré sú aj s niekoľkými krížikmi stále v kurze. Stálica českej hudobnej scény pritom na svoj vek vôbec nevyzerá! K jej vzhľadu prospieva i mladší manžel, za ktorého je vydatá už viac ako dvadsať rokov.

Piesne Hany Zagorovej dostanú nielen staršiu generáciu. Potešia, pohladia po duši či roztancujú dokonca i mladšie ročníky.

Stála patrí k najúspešnejším českým speváčkam a je držiteľkou niekoľkých prestížnych speváckych ocenení. Hana počas svojej kariéry naspievala stovky piesní, hoci k žiadnej z nich neinklinuje viac ako k ostatným.

"Tých piesní je viac ako osemsto. Neviem si z nich vybrať jednu. Každé obdobie malo tú, ktorá bola v top desať. Speváckych období som pritom mala veľa, preto je i piesní mnoho," priznáva speváčka.

Kariéru začala ešte v šesťdesiatych rokoch. Odvtedy prešla rôznymi etapami života. Hoci nemá len tie krásne momenty v pamäti, na každé obdobie spomína rada.

"Na všetky, naozaj na všetky rada spomínam. Život je taký, aký je. Raz ste hore, raz dole," dodáva.

Na priateľstvá nie je čas

Na svet prominentov a svetlá reflektorov si už za tie roky zvykla. O priateľstvách sa však hovoriť nedá. "Na kamarátska v šoubiznise nemáme čas. Priateľstvo sa musí pestovať ako manželstvo. Žiaľ, keď nemáme čas, je to ťažké. Musím však priznať, že nie sú ľudia, ktorých by som z kolegov vyslovene nemala rada," odtajuje.

Speváčka však z času na čas trávi nejakú tú chvíľu v spoločnosti Karla Gotta. "Patrí k mojim najobľúbenejším kolegom. Nielen že je excelentný umelec, ale je to i skvelý človek," priznáva.

Pozrite si reportáž o Hane Zagorovej:



Stálica má takmer sedemdesiat rokov. V prípade speváčky je to však len číslo. K blížiacim sa okrúhlinam si ale dala záväzok, že svoje tempo spomalí.

"Vždy som si hovorila, že nebudem robiť mesačne viac ako šesť koncertov. V skutočnosti je ich však viac," ozrejmuje.

Kde berie energiu? "Baterky mi dobíja publikum. Vždy, keď potrebujem energiu, beriem ju od nich a dúfam, že oni si ju berú odo mňa," prezrádza.

Zdielať na

Najčítanejšie