Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Bubeník Hodek (17) začínal na hrncoch, teraz balí baby na hudbu
Zdielať na

Bubeník Hodek (17) začínal na hrncoch, teraz balí baby na hudbu

Verte či nie, začínal pri hrncoch a skončil ako talentovaný bubeník. Hovoríme o mladom hudobníkovi Dávidovi Hodekovi. Ak si myslíte, že celý deň nerobí nič iné, len cvičí, ste na omyle. Rytmus má jednoducho v sebe. A ešte stále je single.

Ak máte doma maličké dieťa, ktoré ignoruje klasické hračky a radšej trieska vareškou po hrncoch, zbystrite pozornosť. Nemusí ísť len o detskú zábavku. Presne takto začínal aj hudobník Dávid Hodek.

Bez školy

Ako trojročnému mu otec pustil nahrávku z koncertu kapely Earth, Wind and Fire a od toho momentu sa do bicích úplne zamiloval. "Otec mi pustil koncert a si myslel, že to budem pozerať chvíľu, ako iné trojročné dieťa, ale ja so ho dopozeral do konca," hovorí Dávid.

Nevinná detská hra ho tak nasmerovala na hudobnú dráhu. Dnes, vo svojich 17-tich rokoch hrá so špičkovými hudobníkmi. Vraví sa, že talent tvorí 1 percento z úspechu, ostatné je drina. Hoci to môže znieť neuveriteľne, Dávid nenavštevoval žiadnu umeleckú školu. 

"Keď som mal 4 a 5 rokov, tak som chodil do Budapešte na jednu vysokú školu a tam som študoval u jedného profesora, no potom, keď zomrel, tak odvtedy som nechodil nikam," vysvetľuje.

Druhé CD

Je neobvyklé, že 17-ročný mladík holduje jazzovému žánru. Okrem toho, že je veľmi ťažký na počúvanie, drina je ho aj zahrať.

Dávid zdieľa pódium s takými hudobníkmi ako Martin Valihora, Rado Tariška či Benito Gonzalez. Najbližšie ho čaká cesta do New Yorku, kde bude nahrávať svoj druhý album.

"Ide si tam nahrať druhé CD s Newyorčanmi, keďže dnes je mekkou New York," vysvetľuje Dávidov otec, Szilárd.

Ak by za veľkou mlákou nezostal kvôli hudbe, možno by ho presvedčilo nejaké dievča, Dávid je totiž single.

Súvisiace články

Najčítanejšie