Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Speváčka Alizée (30) oslavuje! Sfúkne tridsiať sviečok z torty
Zdielať na

Speváčka Alizée (30) oslavuje! Sfúkne tridsiať sviečok z torty

Pred tridsiatimi rokmi sa narodila francúzska speváčka a tanečnica Alizeé. Najviac na seba upozornila v roku 2000, kedy jej pieseň Moi... Lolita obsadzovala popredné priečky hitparád vo Francúzsku a ďalších európskych krajinách.

Alizeé Jacotey sa narodila v hlavnom meste Kostariky Ajacciu. V roku 1999 sa dostala do televíznej talentovej súťaže, kam sa pôvodne chcela prihlásiť ako tanečnica. Pretože ale bola táto kategória vyhradená len pre skupiny, rozhodla sa nakoniec skúsiť šťastie ako speváčka.

Svojim víťazstvom v súťaži upútala vtedy šestnásťročná Alizeé pozornosť speváčky Mylene Farmer a hudobníka Laurenta Boutonnata, ktorí hľadali neokukanú tvár pre svoj hudobný projekt.

Moi... Lolita

S ich pomocou natočila Alizée v roku 2000 album Gourmandises, ktorý obsahoval i pieseň Moi... Lolita. Tá sa okamžite stala hitom ako vo Francúzsku, tak i v ďalších krajinách.

Hit Moi...Lolita v podaní Alizée, pozrite si video:



Od svojho debutu pred štrnástimi rokmi natočila Alizée ešte ďalších päť štúdiových albumov. Posledný z nich s názvom Blonde vyšiel v tomto roku. Žiadna z týchto nahrávok sa ale nedočkala tak nadšeného prijatia ako speváčkina prvotina.

Súvisiace články

Najčítanejšie