Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
"Hexákov" chytá nostalgia. Tiekli aj slzy!
Zdielať na

"Hexákov" chytá nostalgia. Tiekli aj slzy!

Chalani sa rozhodli zaspomínať si na minulé časy prostredníctvom videoklipu k novému singlu "Tak sa mi zdá". Vidieť v ňom môžete nielen bývalých členov kapely a spolupracovníkov, ale aj to ako sa zub času podpísal na samotných chalanoch.

Za dvadsať rokov vlastnej tvorby bratislavskej skupiny Hex, sa materiálu nazbieralo viac ako dosť a tak je veru na čo spomínať.

Možno aj preto sa chalani rozhodli pre takú malú nostalgickú púť do minulosti.

Nostalgický klip

Všetko to má na svedomí bubeník Tibor "Tybyke" Szabados, ktorý je archivárom kapely a zároveň sa podujal aj na stih klipu, v ktorom môžete vidieť tých, ktorí chalanom, za dvadsať rokov pôsobenia v hudobnej brandži, skrížili cestu.

"Vytvoriť nostalgický klip napadlo Ďuďovi. Začal som s tím ešte na jar a strihal som to so slzami v očiach. Sú tam zábery od roku 1991 až po rok 2014", prezrádza už so smiechom Tybyke.

Pozrite si priložený videoklip:

Kontroverzný text

Okrem bývalých členov, hostí či technikov, ktorí s chalanmi za tie roky spolupracovali sa v klipe mihnú aj Juraj Kukura, ktorý hrá na bicie, Laco Lučenič, kapely Le Payaco, Para a ďalší.

Autorom hudby je spevák, gitarista a klávesák Hexu Peter "Ďuďo" Dudák a o jemne kontroverný text sa postaral gitarista Martin " Fefe" Žúži.

Práca počas leta

"Môže sa zdať, že v ňom velebí minulý režim, ale v skutočnosti je to iba spomienková nostalgia za mladosťou a starými časmi, ktoré má každá generácia v inej dobe, u nás to bolo zhodou okolností na sklonku socializmu", vysvetľuje Ďuďo.

Kapela Hex pracuje aj počas leta, keďže popri koncertovaní pripravuje pre fanúšikov aj nové skladby a pokračovanie jesenného turné.

Najčítanejšie