Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pre lásku zo strednej opustil rodinu!
Zdielať na

Pre lásku zo strednej opustil rodinu!

Američan Mark Manney zbalil kufre a presťahoval sa na Slovensko. Za zásadným rozhodnutím mladého chlapíka stojí stredoškolská láska. A zdá sa, že urobil dobre. Na Slovensku založil kapelu Abscondo a pomaly rozbieha sľubnú kariéru.

„Počas môjho posledného ročníka na strednej škole som sa zamiloval do slovenskej výmennej študentky. Nasledujúce leto som sa s ňou vrátil na Slovensko, prezrádza talentovaný hudobník.

To čo nasledovalo potom asi netreba príliš komentovať. Mark sa zamiloval nielen do dievčaťa, ale aj do našej krajiny, presťahoval sa sem, oženil sa a založil kapelu.

Hudobné začiatky

„Abscondo som začal ako sólový projekt. Na notebooku v obývačke som nahral sólový album. Na internete sa stal dosť populárnym, má vyše pol milióna počutí. Ale ako sólový umelec som narazil na svoje hudobné limity".

Jedným z nich bol aj fakt, že svoj prvý akord na gitare sa naučil hrať až ako 21 ročný, no od toho aby založil svoju kapelu a zahral si naživo, ho to neodradilo.

Spojil sa s mladým gitaristom a elektronickým hudobníkom Filipom Kluknavským, s bubeníkom Martinom Lechmanom a s basgitaristom Tiborom Dragonom a štvorčlenná kapela Abscondo bola na svete.

 „Anglické slovo „abscond“ znamená utiecť, uniknúť a pritom vziať niečo alebo niekoho so sebou. Veľmi som chcel, aby ľudia počuli hudbu, ktorá sa mi tak páči! Tiež som sa ocitol v životnom bode, keď som aj skutočne mal čo povedať svetu a skladanie piesní sa stalo skvelým prostriedkom".

Odvážny videoklip

Zvuk kapely prirovnávajú k svetovým hviezdam ako The Killers, Coldplay či Muse. Isté je, že na to aby im Abscondo konkurovala guráž má.

V piesni "I Created" spojili príjemné tóny, tématiku lásky a doplnili ju o šteklivý obraz. Požiadali desať zamilovaných dvojíc aby sa vyzliekli a vyjadrili si svoju lásku tak, ako to zvyknú robiť, keď sa nikto nedíva.

Pozrite si priložený videoklip:

S touto myšlienkou prišla Markova manželka Eva.

„Niekotré páry sú spolu pár mesiacov, alebo vyše 20 rokov, sú tam mladší aj starší, je tam dokonca aj matka s dcérkou. Chceli sme mať vo videoklipe rôznych ľudí, pretože každý človek je jedinečný, dodáva Mark, ktorý s kapelou aj počas leta zarezáva v štúdiu. Na jeseň totiž plánujú predstaviť nový singel.

Najčítanejšie