Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Festivalová móda. Toto si na festival určite oblečte
Zdielať na

Festivalová móda. Toto si na festival určite oblečte

S letom idú ruka v ruke aj festivaly. Na Slovensku ich máme dosť a okrem výberu toho najlepšieho, si treba premyslieť aj adekvátny outfit.

Farebné vlasy, upírske oči, pomaľované tváre, džínsy od výmyslu sveta, cvoky, pestrofarebné nechty. Dominantou farbou bola medzi ľuďmi, ako inak, čierna. Na najväčšom rockovom festivale na Slovensku, na Topfeste, bola naozaj hŕba módnych variácií.

Špecifická móda

Nešlo tu len iba o hudbu a kempovanie, kde vám stačí stan a karimatka, ale aj o poriadnu módnu prehliadku, na ktorú sa poniektorí svedomito pripravili a nenechali nič na náhodu. Jednoducho chceli zaujať a užiť si to.

"Ja som padlý mŕtvy anjel," hovorí účastníčka festivalu. Okrem hudby a piva týchto ľudí spája špecifická móda. Nechýbala letná festivalová klasika a hit tejto sezóny. Je ňou čelenka s kvietkami, ktorá vám zaručí, milé slečny, miesto festivalovej princeznej.

Zaujímavé líčenie

"Tú čelenku volám konárik, lebo je to taká časť konáriku. Kúpila som si ju v Olomouci," hovorí účastníčka festivalu. Najdominantnejší bol rockersky štýl. Vybíjané oblečenie, reťaze, rockerske rukavičky, či rôzne iné doplnky. Takto prišli oblečení nie len mladí ľudia túžiaci po divokej zábave, ale aj tí skôr narodení.

Podobne ako s oblečením, chceli teda najmä ženy, ale aj dokonca  muži zaujať líčením. Doménou aj v tomto prípade bola tmavá farba, a to najmä okolo očí - štýl a´la Ozzy Osbourne.  Vytváralo to dojem tajomna, či temna akejsi zvýraznenia individuality každého, kto sa nebránil chytiť čiernu ceruzku a pomaľovať sa ňou.

Súvisiace články

Najčítanejšie