Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nenápadný, priateľský, vtipný. To bol Pavel Bobek (†76)
Zdielať na
Hudba

Nenápadný, priateľský, vtipný. To bol Pavel Bobek (†76)

Nenápadný, priateľský a vtipný spevák, ktorému na pódiu nechýbala ľahkosť. Aj takto si pamätajú Pavla Bobka priatelia a fanúšikovia. Pavel Bobek bol neobyčajný zjav československej hudobnej scény, ktorý sa na scéne objavil v 60. rokoch.

Paradoxne, Pavel Bobek, najväčšie úspechy zožal pred tromi rokmi, keď po česky naspieval hity Johnyho Casha. Tie ho prekvapujúco vyniesli na čelo hudobných rebríčkov. "Takú poctu som nečakal. Keď má už človek cez 70 rokov, tak nie je zvyknutý, že je na prvom mieste v rebríčku," povedal. peval Bobek.

Pavel Bobek bol interpret, ktorému ľudia jeho piesne verili. Pritom, na začiatku ani nesníval o tom, že spevom môže urobiť kariéru. Pre jeho skromnosť sa tešil veľkej obľube aj u priateľov. "Všetci sme ho mali radi. Spomínam na časy Semaforu, na rockové večery v Lucerne. naspieval som s ním duet všetkým dievčatám, ktoré som kedy mal rád," zaspomínal si Zlatý Slávik Karel Gott.

Jeho životným kamarátom bol herec Luděk Sobota, s ktorým toho zažil najviac. Dokonca mu odporučil, aby si zobral za ženu súčasnú manželku. "Bol to bonviván a mal som rád pre jeho zmysel pre humor. Svoje pesničky vďaka nemu dokázal skvele odrozprávať," hovorí Luděk Sobota.

Pavel Bobek sa po zdravotných problémoch niekoľko krát dokázal vrátiť na pódiá. Žiaľ tentoraz mu sily na návrat nezostali. Československá hudobná scéna tak prišla o priekopníka rokenrolu a džentlmena, ktorý svojimi piesňami dlhé roky napĺňal ľudí šťastím.

Zdroj: topstar.sk, Michal Rybanský

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 23:00!

Zdielať na

Najčítanejšie