Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dediči Michaela Jacksona (†50) dlžia na daniach 702 miliónov dolárov
Zdielať na
Hudba

Dediči Michaela Jacksona (†50) dlžia na daniach 702 miliónov dolárov

Zdroj: SITA

Správcovia pozostalosti po kráľovi popu Michaelovi Jacksonovi dlžia štátu 702 miliónov dolárov na daniach a pokutách. Finančný úrad v podaní daňovému súdu tvrdí, že majetok umelo podhodnocovali o stovky miliónov dolárov.

Americký centrálny daňový úrad (IRS) sa s dedičmi majetku prie kvôli obrovskému rozdielu medzi tým, na koľko hodnotu pozostalosti vyčíslili správcovia, a bilanciou, ku ktorej dospeli úrady.

Užívatelia majetku v roku 2009 v daňovom priznaní uviedli len sedem miliónov zdaniteľného majetku. Finančný úrad v máji stanovil daňový nedoplatok na 505,1 milióna dolárov a pokuty na 196,9 milióna dolárov. IRS a právnici dedičov podľa agentúry Reuters odmietli spor komentovať.

Michael Jackson zomrel 25. mája 2009 vo veku 50 rokov na neúmyselné predávkovanie liekmi. Pozostalosť pripadla jeho matke, jeho deťom a charitatívnym organizáciám.

Dvadsať tabletiek proti bolesti a prerezané zápästie. Túto vražednú kombináciu si pred niekoľkými dňami namixovala dcéra zosnulého kráľa popu, Paris Jackson.Zahraničné médiá zverejnili zvukovú nahrávku zo záchrannej linky.

Zdroj: topstar.sk/ČTK

Zdielať na

Najčítanejšie