Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kráľa popu Michaela Jacksona (†50) zabila banda idiotov...
Zdielať na
Hudba

Kráľa popu Michaela Jacksona (†50) zabila banda idiotov...

Exmanželka zosnulého speváka Michaela Jacksona tvrdí, že jeho lekári sa pretekali v tom, kto mu dá "lepšie" lieky. Je presvedčená, že práve oni stoja za jeho závislosťou od návykových látok. Uviedla to na súdnom procese, v rámci ktorého Jacksonova matka obvinila koncertného promotéra AEG Live z nedbalosti.

Ten pred comebackovým turné Kráľa popu This Is It najal lekára Conrada Murrayho, ktorý Jacksonovi podal smrteľnú dávku anestetika s účinnou látkou propofol.

Debie Rowe, ktorá sa pri vypovedaní rozplakala, poukázala na dvoch doktorov - Arnieho Kleina a Stevena Hoefflina.

Nazvala ich idiotmi. Podľa jej slov sa následne objavil Murray a zabil ho.

Jackson im údajne dôveroval, čo sa týka liekov proti bolesti a oni sa neustále snažili "poraziť" toho druhého tým, že mu dávali čoraz väčšie dávky.

"Ja som bola pravdepodobne jedna z mála, ktorí Michaelovi povedali nie," vyjadrila sa. Spevák mal údajne veľmi nízky prah bolesti a práve to bolo spúšťačom jeho závislosti. Rowe je teda presvedčená, že AEG Live nesie veľkú zodpovednosť za spevákovu smrť. Jej výpoveď promotérovi uškodila, keďže argumentuje tým, že spevák si za závislosť mohol sám a výlučne on bol strojcom svojho osudu.

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou jeho úmrtia bola akútna intoxikácia anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív.

Jeho osobný lekár Conrad Murray si za neúmyselné zabitie speváka odpykáva štyri roky odňatia slobody. Jacksonove tri deti - Prince Michael, Paris a Blanket sú v opatere ich starej mamy Katherine Jackson, pričom status dočasného opatrovníka má ich bratranec TJ Jackson.

Zdroj: SITA, tv joj

Zdielať na

Najčítanejšie