Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
RECENZIA: Sarah Brightman - Dreamchaser
Zdielať na
Hudba

RECENZIA: Sarah Brightman - Dreamchaser

Jej hlas znie anjelsky. Jej piesne sa dotýkajú priamo srdca, jej nový album je dokonalý. Reč je o britskej speváčke Sarah Brightman, ktorá opäť raz dokazuje, že spev je jej doménou.

Album s názvom Dreamchaser je právom označovaný za veľké prekvapenie v diskografii tejto charizmatickej speváčky. Ona sama je hrdá na fakt, že je excentrická a rada experimentuje a presne túto svoju vlastnosť naplno využila aj na spomínanom albume. 

Dokonalé aranžmány, dokonalý spev, dokonalé texty - presne takéto prívlastky si zaslúži album Dreamchaser. Nečudo, Sarah disponuje trojoktávovým hlasom a dokáže s ním pracovať na profesionálnej úrovni.

Speváčka sa v poslednej dobe zamerala na vesmír, dokonca tam túži aj odletieť a spievať tam, a tak aj svoje skladby podriadila tejto tematike. V jednotlivých piesňach vyvoláva v poslucháčovi pocit, akoby sa odpútal od zeme. Speváčka spája klasiku s modernými komerčnými prvkami a to tak premyslene, že jej skladby majú veľkú šancu bodovať v hitparádach.

Zaujímavosťou je, že Dreamchaser je jedenásty album, ktorý speváčka vydala, je na ňom jedenásť skladieb a niektoré z nich sú neuveriteľne dlhé. Neuberá im to však na kvalite, skôr naopak, piesne gradujú a prinášajú poslucháčom príjemný zážitok. 

Malú ukážku z albumu nájdete v priloženom videu.

Vydáva Universal music

ZOZNAM SKLADIEB:
01. Angel
02. One Day Like This
03. Glosoli
04. Lento E Largo From Symphony No.3, Op. 36
05. B 612
06. Breathe Me
07. Ave Maria
08. Eperdu
09. A Song of India
10. Venus and Mars
11. Closer

Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie