Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kde sú hranice?! Vulgárne H16 spája Boha s nadávkami
Zdielať na
Hudba

Kde sú hranice?! Vulgárne H16 spája Boha s nadávkami

Rapera Majka Spirita pozná každý tínedžer. Lenže tento chalan vzišiel s hip-hopovej skupiny, ktorá si hovorí H16. Po minuloročnom spiritovskom boome sa teraz na slovenskú scénu valí iná vlna - vlna H16.

Posledný album H16 vyšiel pred piatimi rokmi. Teraz vychádza album nový, s názvom, ktorý je veľavravný - Boh. Rýmy. Hudba.

Šestnásť  skladieb na albume otvára pre H16 typické Intro, po ktorom nasleduje v poradí už tretia Nech ti nejebe. Kultovka, ktorá H16 preslávila ešte v ich začiatkoch. Nasledujú skladby, ktoré páni píšu zrejme na základe svojich životných skúseností. Pri počúvaní sa dozviete, ako sú zaneprázdnení, čo im vadí na systéme a samozrejme sa nevyhýbajú ani téme marihuana.

Hip-hoperi si na album prizvali aj niekoľko viac i menej známych hostí. Tina už klasicky spieva vokály v piesni Tieto chvíle, Igor Kmeťo ml. prispel svojou troškou do skladby a jediným anglickým názvom, Angel.

Medzi najlepšie tracky patrí Na dne, v ktorej hosťouje ďalšia hip-hopová legenda, moja reč. Veľmi zaujímavý a aktuálny text má skladba Čo vlastne vieme?, v ktorej hosťoujú Čistychov a DNA. No a keď už menujeme hostí, spomenieme an Maxa a Elpeho, ktorých počuť v piesňach Chcem ťa tu a Lalala.

Melodicky i textovo veľmi chytľavá je skladba Stresujúci blahobyt, ktorej refrén je diametrálne od ostatných na albume a práve preto si zaslúži pozornosť. V tejto skladbe, podobne ako v ostatných sa H16 snažia poslucháčovi posunúť posolstvo, nad ktorým sa oplatí zamyslieť.

Zoznam skladieb:

01. Intro

02. Nech ti nejebe III

03. Nemám čas

04. Ideme spolu

05. Celú noc

06. Tieto chvíle

07. Angel

08. Na dne

09. pripravený

10. Víťaz

11. Jak doma

12. Chcem ťa tu

13. Lalala

14. Čo vlastne vieme?

15. Stresujúci blahobyt

16. Nechaj ma žiť

Vydáva Spirit music

Zdroj: Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie