Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
RECENZIA. One Republic - Native
Zdielať na
Hudba

RECENZIA. One Republic - Native

Tri roky trvalo, kým sa One Republic vrátili na hudbnú scénu s novým albumom. Tri roky pripravovali nahrávky, ktoré spĺňajú ich predstavy o úprimnom albume, ktorý osloví fanúšikov. Tri roky sa oplatilo čakať.

Americká skupina One Republic pochádza z Colorada, no úspechy žne po celom svete. Pred pár rokmi sme ich mohli dokonca vidieť naživo ako predkapelu na koncerte Lennyho Kravitza. On sám si ich vybral a asi už vtedy vedel, že títo páni majú potenciál.

Pop-rockový sound typický pre One Republic ostáva zachovaný aj v súčasnosti. Hoci trvalo tri roky kým sa páni odvážili vydať ďalší album, na ich štýle to stopy nezanechalo. Práve naopak. Novým albumom si iba upevňujú svoju pozíciu v tomto žánri.

Na albume Native síce nie sú také vymakané single ako Apologize, ale je plnohodnotným nástupcom trendu, ktorý táto kapela stanovila. Aj keď piesne Stop and Stare, Secrets či Marchin´On budú navždy tými, ktoré ich preslávili.

Nový album je v prvom rade gitarový. A to v plnom zmysle slova. Klávesové nástroje či elektronické zvuky iba dopĺňajú rockový zvuk, ktorý páni z Colorada majú najradšej. Do skladieb im už nezasahovali renomovaní producenti, no nič to neubralo na ich kvalite. Naopak. Sú presne také, ako hovorí názov albumu - Native.

Vydáva Universal music

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

ZOZNAM SKLADIEB:

01. Counting Stars
02. If I Lose Myself
03. Feel Again
04. What You Wanted
05. I Lived
06. Light It Up
07. Can't Stop
08. Au Revoir
09. Burning Bridges
10. Something I Need
11. Preacher
12. Don't Look Down
13. Something´s Gotta Give
14. Life In Color
15. If I Lose Myself (acoustic)
16. What You Wanted (acoustic)
17. Burning Bridges (acoustic)

Alexandra Hinková

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie