Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
RECENZIA. Of Monsters and Men - My Head Is An Animal
Zdielať na
Hudba

RECENZIA. Of Monsters and Men - My Head Is An Animal

Poznáte skupinu s veľmi zvláštnym názvom, Of Monsters and men? Že nie? Ale hej. Len o tom neviete. Ich piesne totiž bežne hrávajú v rádiách. No istotne ste netušili, že táto skupina pochádza z Islandu.

Islandská muzika, to odteraz už nie je iba Björk, to sú aj Of Monsters And Men a ich meno sa v hudobnom svete bude ešte skloňovať.

Šesť hudobníkov sa zaťalo a nahralo album, ktorý im pomohol opustiť ostrovný štát a dostať sa do Európy. Podobne ako je zvláštny názov kapely, názov albumu v ničom nezaostáva. Veď posúďte sami, svoje dielo nazvali My head is an animal.

Neľakajte sa, tento album nie je o zvieratkách ani ničom podobnom. Je skôr o živote. A hlavne, je veľmi dobrý!

Napriek tomu, že ide o debutový album, skupina si na ňom nechala veľmi záležať a je to aj počuť. Pre nás možno trošku netradičná produkcia jednotlivých skladieb presviedča vyváženosťou, kvalitným hudobným spracovaním a interpretáciou. Chytľavé melódie i hlas speváčky vás hneď dostanú a abum si istotne vypočujete až do konca. Ani jedna pieseň totiž nenudí, nie je zbytočná.

Tento album je jednoducho obrovským prekvapením z Islandu, spojenie dokonalosti a extrémnosti, aké ponúka iba táto severská krajina. Malú ochutnávku nájdete aj v priloženom videu.

Vydáva Universal music

ZOZNAM SKLADIEB
01. Dirty Paws
02. King And Lionheart
03. Mountain Sound
04. Slow And Steady
05. From Finner
06. Little Talks
07. Six Weeks
08. Love Love Love
09. Your Bones
10. Sloom
11. Lakehouse
12. Yellow Light

Alexandra Hinková

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie