Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
RECENZIA. Jaromír Nohavica - Tenkrát
Zdielať na
Hudba

RECENZIA. Jaromír Nohavica - Tenkrát

Spevák a harmonikár Jaromír Nohavica je známy najmä staršej generácii, no aj tí mladší si dokážu v jeho piesňach nájsť to svoje. K jeho životnému jubileu vyšlo teraz CD s príznačným názvom Tenkrát - Nostalgie 90. let.

Na albume Tenkrát nájdete devätnásť piesní z repertoáru tohto charizmatického speváka. Sú to piesne, ktoré vznikali v poslednej dekáde minulého storočia, préve preto ten podtitul.

V 90. rokoch vydával Jaromír Nohavica vynikajúce albumy ako Mikymauzoleum, Darmoděj a další, Divné století…. pri príležitosti jeho tohtoročného životného jubilea - 60 rokov - zostavil klasik hudobnej publicistiky Jiří černý výber toho najlepšieho, čo Nohavica na spomínaných albumoch vydal.

Jiří Černý je aj autorom sprievodných textov, ktoré sa nachádzajú v booklete albumu. Okrem zaujímavých informácií sú tam aj nikdy nevydané dobové fotografie od Martina Homolu.

Pre tých, ktorí tvorbu Jaromíra Nohavicu poznajú bude tento album príjemnou zbierkou obľúbených hitov, tí, ktorí ho nepoznajú budú mať možnosť spoznať tohto famózneho pesničkára. V priloženom videu nájdete malú ukážku.

Tracklist:
01. Mikymauz
02. Hrdina nebo dezertér
03. Divocí koně
04. Zatímco se koupeš
05. Heřmánkové štěstí
06. Darmoděj
07. Bláznivá Markéta
08. Kometa
09. Těšínská
10. Dál se háže kamením
11. Petěrburg
12. Sudvěj
13. Přítel
14. Až to se mnu sekne
15. Muzeum
16. Sarajevo
17. Možná, že se mýlím
18. Peklo a ráj
19. Píseň psaná na vodu

Vydáva EMI

Alexandra Hinková

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie