Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
RECENZIA. Imagine Dragons - Night Visions
Zdielať na
Hudba

RECENZIA. Imagine Dragons - Night Visions

Keď sa mi dostal do rúk album skupiny Imagine dragons, nemala som potuchy, o akého interpreta ide. Priznávam, nikdy som o nich nepočula a ani som v rádiu neregistrovala žiaden ich singel. No dúfam, že čoskoro sa to zmení.

Album Night Visions je debutovým albumom americkej rockovej skupiny Imagine Dragons. Nahrávali ho dva roky, no niektoré skladby z neho boli zverejnené ešte pred vydaním albumu na EP. Do našich končín sa žiaľ nedostali.

Píšem žiaľ, pretože táto skupina má čosi do seba. Ich tvorba sa na nič nehrá, na nič sa nepodobá. Je to originál sám o sebe a hoci ich kritici zaraďujú do skupiny alternatívny rock, záber ich tvorby je podstatne širší.

Na albume totiž nájdete aj brutálne rockové vypalováky, ale aj africkou hudbou inšpirované skladby. A nie len to, pánov z Imagine dragons určite zaujíma aj dubstep, folk, hip-hop a aj pop. Všetky tieto žánre totiž dokážu mixovať s neuveriteľnou ľahkosťou a vďaka tomu má ich debutový album ľahký a svižný štýl, ktorý si musíte na prvé vypočutie zamilovať.

Každá skladba je totiž iná. Titulná Radioactive je drsná, rocková, až metalová skladba s futuristickým soundom a posledná je typická letná odrhovačka, ktorá sa každému dostane okamžite pod kožu. Pardon, do ucha.

Aj keď sa tejto skupine ešte nepodarilo dostať do slovenských rádií, majú na to veľkú šancu. Určite budete so mnou súhlasiť, keď si vypočujete ukážku v priloženom videu.

Vydáva Universal music

Zoznam skladieb:

1. Radioactive
2. Tiptoe
3. It's Time
4. Demons
5. On Top of the World
6. Hear Me
7. Amsterdam
8. Every Night
9. Bleeding Out
10. Underdog
11. Nothing Left to Say / Rocks

Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie