Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Keby nebolo Lucie... Bol by ornitológ, hudobník, lyžiarsky tréner, aj elektrikár
Zdielať na
Hudba

Keby nebolo Lucie... Bol by ornitológ, hudobník, lyžiarsky tréner, aj elektrikár

Zdroj: ISIFA

Dnes majú kariéru, o akej sa sníva mnohým nadšeným mladým hudobníkom. Páni zo skupiny Lucie sa však ako teenageri pripravovali na úplne inú cestu životom.

A vy by ste neverili, čím chceli kedysi byť! Zdá sa, že iba Robert Kodym v tom mal absolútne jasno."Ja keby som nebol v kapele Lucie, tak by som sa snažil napchať do nejakej inej skupiny," hovorí Robert Kodym. 

Robert ako jediný z členov kapely mal jasný cieľ. On chcel byť jednoducho muzikantom a bol pre to ochotný urobiť asi čokoľvek. "Napadá ma napríklad The Beatles, Rolling Stones alebo Elán," dodáva Kodym.

Do tej prvej by sa asi nedostal, tie zostávajúce dve až také vylúčené neboli. Našťastie, spolu s PBCh predsa len založili Lucie. Pritom basgitarista mal úplne iné sny. "Ja by som bol buď smetiar, kozmonaut alebo ornitológ," hovorí P.B.Ch.

A teraz môžete tri krát hádať, ktoré z týchto troch povolaní by naozaj chcel robiť. "Asi ten ornitológ, mám rád vtákov...," dodáva P.B.CH, ktorý má podľa vlastných slvo najradšej sovu.

Lebo je múdra, krásna, lieta najmä v noci a dokáže otáčať hlavou o 180 stupňov. A myslel to smrteľne vážne. Podobne ako Michal Dvořák, ktorý kvôli svojmu vysnívanému povolaniu dokonca študoval na vysokej škole. "Ja som takmer vyštudoval FTVS, takže by som robil to, čo com študoval," hovorí Michal Dvořák.

Na fakulte telesnej výchovy a športu sa rodia telocvikári, tréneri, maséri a iné povolania, ktoré majú vždy niečo spoločné so športom. Alebo mohol byť manažérom nejakého športového klubu. "Ja som nedoštudoval kvôli skupine, pretože som sa bál, že by ma z tej skupiny vyhodili," dodáva Dvořák.

Michal si totiž zistil, že každý, kto Lucie čo i len na krátky čas opustil, už sa naspäť nevrátil. Ako posledný prišiel do Lucie David Koller, ktorý už v tom čase hrával na bicie, ale živil sa aj všeličím iným. Jemu bolo vlastne jedno, čo by robil, keby nebol v skupine. "Hocičo, mňa bavilo všetko," prezrádza David Koller.

Robil elektrikára, strážil parkovisko a dokonca aj manuálna makal. "Na Libenskom ostrove som nakladal zemiaky," dodáva Koller. Ťažká a náročná práca ho vraj bavila zo všetkého najviac, pretože mala jeden veľký bonus. "Denne sme museli nahádzať 200 vriec, čo je desať ton a za mesiac vyzeráš ako posilňovňa handra," dodáva Koller.

V tom čase mal postavičku ako vystrihnutú z časopisu o kulturistoch a to sa mu páčilo. Navyše, z takejto práce mal aj dobrú kondíciu na bubnovanie. A tak radšej ostal v Lucie, rovnako ako jeho kolegovia. Našťastie!

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: topstar.sk/Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie