Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Wyclef Jean mieri do Bratislavy!
Zdielať na
Hudba

Wyclef Jean mieri do Bratislavy!

Sympatického hudobníka, rapera a producenta Wyclefa Jeana si asi väčšina bude pamätať z formácie Fugees. Neskôr sa vydal na sólovú kariéru a už o pár dní zavíta aj do Bratislavy!

Rodák z Haiti patril k najvýraznejším osobnostiam skupiny Fugees. Pred siedmymi rokmi to dokázal na na vypredanom bratislavskom koncerte tejto, dnes už neexistujúcej, skupiny. V roku 1997 debutoval Wyclef ako sólový spevák hitom Gone Till November, ktorá bodovala aj v slovenských hitparádach.

Ďalšie albumy, ktoré vydával, už taký úspech na Slovensku nezaznamenali, ale jeho meno je stále synonymom úspechu a kvalitnej hudobnej produkcie. Na hudobnú scénu sa však vrátil tento rok mixtapeom April Showers.

Zaujímavosťou je, že v roku 201 chcel Wyclef Jean kandidovať za prezidenta zemetrasením zničeného Haiti, hoci ho ako deväťročný spolu s rodičmi opustil. Práve to bol jeden z dôvodov, prečo volebná komisia jeho kandidatúru odmietla - nežil na Haiti súvisle päť rokov.

Wyclef predvedie svoj muzikantský talent už tento týždeň aj Bratislave. Kedy? V piatok, v posledný deň nového mestského festivalu BA City Beats, ktorý sa bude konať na Tyršovom nábreží.

Okrem Wyclefa Jeana vystúpia aj Stereo MC´s, Rudimental, Katy B, Everything Everything a mnohí ďalší. Slovenskú hudobnú produkciu zastúpi Jana Kirschner, Tomáš Sloboda, Sounds Like This či Vec.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: topstar.sk/Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie