Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
ZAZNAM. Bratislavský koncert Australian Pink Floyd
Zdielať na
Hudba

ZAZNAM. Bratislavský koncert Australian Pink Floyd

Po celom svete na nich chodia milióny návštevníkov. Dôvod? Hrajú jednu z najlepších hudobných produkcií - hity skupiny Pink Floyd. Austrálske zoskupenie pred pár dňami poctilo aj Bratislavu svojou návštevou.

Dokonca sa aj podobajú na skutočných členov legendárnej skupiny Pink Floyd. Austrálčania, ktorí sa pred rokmi zbláznili do neuveriteľne elektrizujúcej gitarovej produkcie PinkFloyd založili Australian Pink Floyd a fanúšikom pôvodnej kapely robia radosť. Rovnako to bolo aj na bratislavskom koncerte.

"Sú tu po tretíkrát. Tento rok prišli trošku neskôr ako po iné roky, pretože chceli urobiť väčšiu pauzu medzi jednotlivými vystúpeniami," prezradil o austrálskej kapele organizátor koncertu Roman Hodoň. Skupina momentálne križuje po svete s turné zostaveným pri príležitosti 40. výročia vydania albumu Pink Floyd s názvom Dark Side of the moon. Na koncerte teda odzneli takmer všetky piesne z tohto albumu.

Zatiaľ čo originálni pinkfloyďáci bývali veľmi nároční, títo austrálski sú skromní. "Oni nepotrebujú ani hotel, spia v autobusoch, majú vlastného kuchára," ozrejmil organizátor.

V priloženom videu nájdete dôkaz, že títo páni Pink Floyd naozaj milujú. Gitarista doslova vyšíval na svojom hudobnom nástroji, saxofonista odpálil úžasné sólo a my sme dokonca zistili, že jedna z vokalistiek - tá černoška - v minulosti spievala s originálnymi Pink Floyd.

Započúvajte sa teda aj vy do najlepších piesní legendárnych Pink Floyd.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie