Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
RECENZIA. Ellie Goulding - Halcyon
Zdielať na
Hudba

RECENZIA. Ellie Goulding - Halcyon

Keď sa v roku 2009 objavila na hudobnej scéne, kritici zodvihli zvedavo obočie. Keď o rok neskôr vydala album Lights, spôsobila tým poprask nie len vo Veľkej Británii ale aj po celom svete. Album Halcyon, ktorý dnes večer predstaví aj v Bratislave len utvrdil jej pozíciu.

Ellie Goulding vyzerá ako úplne obyčajné dievča, od ktorého by ste nič extra neočakávali. No ako to už býva, tichá voda brehy myje a aj Ellie dokázala, že naozaj vie spievať.

Jej prvý album, Lights, bol folkovejší, jednotvárnejší. Jej druhý album, Halcyon, je pestrejší, spevavejší a podľa kritikov omnoho lepší ako ten prvý.

Mladučkej speváčke so zastretým hlasom nerobí problém spievať aj veľmi vysoké tóny a na tomto albume to s radosťou aj skúša. Experimentuje nie len s hudobnými žánrami ale hlavne so svojím vlastným hlasom.

Za pozornosť stojí fakt, ako Goulding dokáže pracovať s diametrálne odlišnými hudobnými žánrami. V jednej skladbe znie elektronický  podklad, ďalšia je operná, iná orchestrálna. Pop strieda s folkom, radosť s melanchóliou. Jej hlas a texty piesní dokonale korešpondujú z melodickosťou skladieb a tak vás počúvanie tohto albume nebude nijako vyrušovať. práve naopak. Vkradne sa vám pomaly do uší a do hlavy a ani nebudete vedieť ako, začnete si melódie sami pospevovať.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Track list

1. Don't Say A Word
2. My Blood
3. Anything Could Happen
4. Only You
5. Halcyon
6. Figure 8
7. Joy
8. Hanging On
9. Explosions
10. I Know You Care
11. Atlantis
12. Dead in the Water

Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie