Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
RECENZIA: Peter Bic Project - Say it loud
Zdielať na
Hudba

RECENZIA: Peter Bic Project - Say it loud

Iba málokedy sa stane, aby sa kapela z tak malej krajiny ako je naše Slovensko dokázala presadiť vo svete. Vlastne, ani si nepamätám, kedy sa to stalo naposledy. Až sa objavili Peter Bič Project a urobili dieru do sveta.

Pieseň Hey now rotovala v rádiách a aj v televíziách niekoľko mesiacov. Raz ste ju mohli počuť z televíznej reklamy, o pár minút neskôr hrala z rádia. Chytľavá melódia mnohým učarovala, iným po pár týždňoch začala liezť na nervy. Áno, aj to sa veľkým hitom stáva.

Našťastie skupina pod vedením bývalého gitaristu IMT Smile, Petra Biča, podľa ktorého aj nesie meno, nezaspala na vavrínoch a okrem spomínaného hitu si pripravila nádielku ďalších chytľavých melódií.

Práve teraz je v rádiách nasadený ich nový singel s názvom Thinking about you, ktorý má rovnako silný potenciál ako jeho predchodca. Do reklamy si túto pieseň zatiaľ nikto nevybral, ale... človek nikdy nevie.

Na albume s príznačným názvom Say it loud nájdete okrem týchto dvoch skladieb aj desať ďalších. Rýchlejších, pomalších, no vždy originálnych a niečím zaujímavých. Veľkou výhodou je, že Peter Bič Project sa neboja experimentovať. Bez zaváhania skúšajú prvky world music a do čisto tanečných skladieb bez váhania vkladajú rapové sekvencie.

Škoda len, že všetky piesne na albume majú anglické texty. V jednom smere je to výhoda, pretože kapela evidentne smeruje na svetové trhy, no domáce publikum žiaľ často nemusí rozumieť o čom vlastne spievajú. Veď si vypočujte zopár ukážok v priloženom videu.

Vydáva Universal music

Track list

01. When I Was Young
02. You’ll Always Be
03. Hey Now
04. Say It Loud
05. Searching...
06. Don’t Wanna Be Just Friends
07. Break a Law
08. Came To My Life
09. Thinking About You
10. Back Home
11. Sometimes
12. Hey Now (Acoustic)

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie