Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šaty princeznej Diany (†36). Charite by mohli priniesť viac ako milión eur
Zdielať na
Hudba

Šaty princeznej Diany (†36). Charite by mohli priniesť viac ako milión eur

Pod kladivko dražiteľa pôjde desať večerných rób obľúbenej princeznej Diany. Predaj by sa mohol začať v Londýne už koncom marca.

Dražitelia očakávajú za šaty závratnú sumu, najmenej 1 200 000 eur.  Peniaze by mali ísť na charitu. Medzi najcennejšie kúsky rozhodne patria modré zamatové šaty.

Tie mala zosnulá princezna Diana oblečené na večeri s americkým prezidentom Ronaldom Reaganom v Bielom doma. Pre zberateľov je zaujímavá aj čierna róba, v ktorej si britská princezná zatancovala s Johnom Travoltom.

Diana Spencer sa stala známou po zásnubách s britským korunným princom Charlesom. Krehkú blondínku si verejnosť okamžite zamilovala a Diana sa čoskoro po sobáši stala jednou z najznámejších osobností na svete a jedným z najobľúbenejších členov kráľovskej rodiny. Médiá i verejnosť ju dodnes nazývajú princezná Diana, hoci oficiálne takýto titul nikdy nemala. Jej skutočný titul bol princezná waleská, hovorievali jej však aj Princezná ľudu alebo Kráľovná sŕdc. Počas svojho života bola známa najmä dobročinnosťou.

Jej filantropické aktivity ale zatieňovalo manželstvo plné škandálov s princom Charlesom, ktoré sa skončilo rozvodom. Dvojica rozchod oficiálne oznámila v decembri 1992 a rozvod uzavreli v roku 1996, Diana však naďalej ostala miláčikom verejnosti. V roku 1997 vyvolal obrovský záujem médií jej románik s egyptským filmovým producentom Dodim Al-Fayedom. Spolu s ním 31. augusta 1997 zahynula pri autonehode v Paríži, keď unikali pred paparazzmi.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Silvia Mabena, SITA

Zdielať na

Najčítanejšie