Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
RECENZIA CD: Horkýže Slíže – St. Mary Huana Ganja
Zdielať na
Hudba

RECENZIA CD: Horkýže Slíže – St. Mary Huana Ganja

Sranda jednoducho musí byť. To je istotne heslo nitrianskej skupiny Horkýže Slíže, ktorá aktuálne oslavuje dvadsiate výročie existencie skupiny veľkolepým turné. Ešte skôr, ako naň vyrazili, vydali nitriansky hudobníci album s veľavravným názvom St. Mary Huana Ganja.

V poradí desiaty album skupiny Horkýže Slíže je divoký, vtipný, uletený a jednoducho výborný. Chalani pri tvorbe albumu nešetrili humorom a nadsázkou, čo sa prejavilo najmä v textoch, ktoré treba pozorne počúvať!

Každý text je výpoveďou, príbehom, postrehom, ktorý pobaví, rozosmeje, no zároveň je v ňou ukrytá poriadna dávka irónie. Na tomto albume okrem iného nájdete aj skladbu s asi najdlhším názvom, aký kedy ktorákoľvek slovenská kapela nejakej pesničke dala. Posúďte sami:  Policemen alebo Jeej balón alebo Ako bolo v discobare Radúza na Halloween Party.

Na albume okrem stabilnej zostavy figuruje aj niekoľko hostí. Slobodnú Európu, s ktorou sú momentálne na turné zastupujú Braňo Jóbus a Whisky,  nie len krásou prispela na album aj speváčka Zita Rigondeaux  z kapely Bijou Terrier a na vzniku skladby Povaľači sa osobne podieľal valašský kráľ Bolek Polívka.

Ak si chcete skrátiť čas a pobaviť sa, určite siahnite po tomto albume.  Malá ochutnávka na vás čaká v priloženom videu.

Zdroj: SH

Tracklist:
01. Intro
02. SN, TO, MI, LM, BA
03. Policemen alebo Jeej balón alebo Ako bolo v discobare Radúza na Halloween Party 
04. Terárium
05. Povaľači
06. Veľké, dlhé "A" s dvoma bodkami
07. Playmate
08. Nerob!!!
09. Nazdar!!!
10. Láskyplní
11. Začiatok koncertu
12. Mám v p... na lehátku
13. Temná myseľ

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie