Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Saxofonista Radovan Tariška (33) predstavuje nový projekt. Folklor to jazz
Zdielať na
Hudba

Saxofonista Radovan Tariška (33) predstavuje nový projekt. Folklor to jazz

"Folklore to Jazz" je ďalším úspešným projektom fenomenálneho slovenského saxofonistu Radovana Tarišku. Jeho osobnosť vystihuje profesionalita, talent či nezameniteľný štýl. Na medzinárodnej jazzovej scéne úspešne pôsobí niekoľko rokov.

Radovan Tariška nahral viac ako 50 CD a spolupracoval s umelcami hviezdnych mien ako James Morrison, Oliver Kent, Harry Sokal, Brian Charette, Jarek Smietana, Piotr Baron, Janus Muniak, Roy Hargrove, Esstiet Essiet, E.J. Strickland, Marcus Strickland, Donald Edwards,Keyon Harold, Joan Faulkner, Kornel Fekete Kovacs, Gabor Winand, Jeff Ballard.

Folklor to jazz predurčuje veľmi zaujímavú a exkluzívnu fúziu dvoch hudobných žánrov a to, slovenského folklóru s americkým jazzom. V projekte zaznejú tie najznámejšie slovenské ľudové piesne z rôznych regiónov Slovenska, aranžérsky obohatené o jazzovú harmóniu a rytmus s prvkami latino hudby, pričom však zostáva pôvodná melodika a charakter piesni zachovaný.

Projekt je exkluzívny a unikátny nielen fúziou hudobných žánrov, ale aj prelínaním tradičnej ľudovej kapely s jazzovým kvartetom, úžasnými a veľmi typickými sólami Radovana Tarišku. Je to stretnutie vynikajúcich hudobníkov zvučných mien s americkými jazmanmi. Stretnutie hudobných žánrov, hudobníkov rôznych generácii či etniky.

"Jazz, to je život. Jazz je niečo spontánne, niečo, čo vychádza muzikantovi priamo zo srdca. Džez je pre hudobníka priamy prostriedok, ako sa vyjadriť. Je stále aktuálny a vždy mal, má i bude mať čo povedať. Džez je životný štýl," predstavuje svoju životnú filozofiu Radovan Tariška. O svojom projekte porozprával v Novinách o 12-ej, kde si dokonca zahral aj s klavíristom Benitom Gonzalezom. Pozrite sa... 

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie