Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vydieranie a obťažovanie. FBI zverejnila spis Whitney Houston (†48)
Zdielať na
Hudba

Vydieranie a obťažovanie. FBI zverejnila spis Whitney Houston (†48)

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) na svojej webstránke zverejnil 128-stranový dokument týkajúci sa zosnulej americkej speváčky Whitney Houston. Ide o tri prípady, ktoré FBI riešila v rokoch 1988 až 1999.

Prvý prípad sa týka istého nezamestnaného obyvateľa štátu Vermont a vojnového veterána, ktorý napísal 79 listov speváčke a 16 listov jej rodine.

V jednom z nich uviedol, že sa do "pani Whitney" zamiloval a nazval ju "najkrajšou a najpôvabnejšou ženou na svete".

Ďalší incident, ktorého sa chopila FBI, sa odohral v roku 1992. Nemenovaná osoba tvrdila, že má informácie o speváčkiných ľúbostných aférkach a ak hviezda nezaplatí 250-tisíc dolárov, verejne o nich prehovorí. Nie je jasné, ako sa prípad skončil, no speváčkin otec John a právnici s FBI komunikovali a nakoniec sa zhodli na tom, že nešlo o trestný čin.

Tretie vyšetrovanie FBI uskutočnila vo februári 1999 po tom, ako istý holandský fanúšik poslal Houston výhražné listy a nahrávky piesní, ktoré pre ňu napísal. Pri vypočúvaní tvrdil, že je prezident Európy, kúpil si Brazíliu za 66 miliárd dolárov a pomohol Nelsonovi Mandelovi vyhrať voľby v Juhoafrickej republike. Podľa FBI neporušil zákon.

Whitney Houston, ktorá si fanúšikov získala hitmi ako Greatest Love of All, I Will Always Love You či I Wanna Dance with Somebody, našli 11. februára bez známok života vo vani jej hotelovej izby v Beverly Hills. Oficiálnou príčinou úmrtia hviezdy bolo utopenie. Cudzie zavinenie vyšetrovatelia vylúčili.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: aceshowbiz, SITA, mol

Zdielať na

Najčítanejšie