Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Božská Helena Vondráčková (65): Zabúda texty piesní!
Zdielať na
Hudba

Božská Helena Vondráčková (65): Zabúda texty piesní!

Pamäť jej už neslúži tak, ako kedysi. Známa česká speváčka ktorá má obrovský úspech aj na Slovensku, si preto pomáha ako vie, a nehanbí sa za to!

Zapamätať si celý repertoár piesní, ktoré Helena Vondráčková počas svojej kariéry naspievala, snáď ani nie je možné. Tých skladieb sú stovky. Aj preto sa energickej speváčke občas stane, že jej nejaké to slovíčko z textu piesne vypadne.

„A to aj pri pesničke, ktorú spievam trebárs po tisícikrát. Ale to je úplne normálne, stáva sa to aj iným hviezdam,“ prezrádza Helena Vondráčková. Že by ju to trápilo sa ale povedať nedá. Veď aj jej hviezdny idol – Barbra Streisand, máva niekedy pri svojich vystúpeniach „okno“.

„Bola som na koncerte Barbri Streisand v Londýne a ona, pre istotu, používa čítačky. Nie že by z nich čítala od slova do slova texty – to určite nie, ale má ich po ruke pre prípad, ak by jej náhodou vypadol text, aby nenastal trapas,“ hovorí interpretka takých hitov ako Dlouhá noc či Sladké mámení.

Takzvané čítačky používa aj Helena. Dávajú jej pocit istoty a cíti sa vďaka nim na pódiu uvoľnenejšie. Alebo že by si k uvoľneniu pomohla aj inak? Nejakým tým frťanom? „To určite nie. Po toľkých  rokoch sa už viem dostatočne sústrediť. Ale po koncerte si rada vypijem pohár bieleho vínka. Viac však ani glg!“, zdôrazňuje.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Ivana Šišková

Zdielať na

Najčítanejšie