Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kto miluje, ten žiarli. Vie o tom aj moderátorka Hana Gallová (30)
Zdielať na
Hudba

Kto miluje, ten žiarli. Vie o tom aj moderátorka Hana Gallová (30)

Kto nežiarli, ten nemiluje! Kto z vás s týmto súhlasí, a kto nie? Odpovede budú asi rôzne. Tak či onak- žiarlivosť môže vzťah do určitej miery potužiť, ale aj zničiť.

"V prvom rade by si mal človek ujasniť, že či je to reálne, alebo je to len výplod nejakej fantázie, alebo či je to prejav nejakej neskonalej lásky hlavne na začiatku vzťahu," hovorí psychologička PhDr. Erika Bohdanová. "Vekom a skúsenosťami som si uvedomila, že človek môže toho partnera aj stíhačkovať, môže sa zožierať predstavami, pokiaľ ho bude chcieť partner podviesť, tak ho podvedie, pokiaľ mu bude chcieť byť verný, tak mu verný bude," hovorí moderátorka Hana Gallová.

"Tá žiarlivosť je v nás, nie je to v partnerovi, keď už sú reálne dôvody, to je iné, ale tá „jednoduchá“ žiarlivosť je práve v nás! Hlavne si treba uvedomiť, že je to normálne a prirodzené po určitú hranicu, samozrejme," dodáva psychologička.

A tá sa dá označiť za prekročenú vo chvíli, akonáhle je partner z nášho nekonečného, prakticky bezdôvodného, upodozrievania zničený a vyvádza ho to z vnútorného pokoja. Preto, keď pociťujete „neistotu“, skúste mu to povedať opatrne.

"Pokiaľ sa to povie na odľahčenej úrovni, tak dokážu to potom možno spolu prekonať, ten partner musí vedieť, aké sú naše pocity, emócie, ale je to už skôr viac o „nás“, tak by sme na tom mali popracovať sami," myslí si Bohdanová.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Ivana Šišková

Zdielať na

Najčítanejšie