Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kráľova oslava bez kráľa. Elvis mal 78 rokov...
Zdielať na
Hudba

Kráľova oslava bez kráľa. Elvis mal 78 rokov...

Kráľove narodeniny sa oslavovali vo veľkom štýle. Aj keď vlastne kráľ rock´n´rollu Elvis Presley je už 35 rokov mŕtvy, pre mnohých fanúšikov však navždy bude žiť. Jeho 78. narodeniny si pripomínali v jeho dome v Memphise veľkou tortou...

Elvis sa narodil 8. januára 1935 v americkom Mississippi a v priebehu krátkeho života sa zaradil medzi obrovské kultúrne ikony nasledované po celom svete. Stal sa populárnou, hoci kontroverznou osobnosťou s bezprostredným prejavom pri vystúpeniach v televízii, či na koncertoch.

Uviedli ho do štyroch hudobných siení slávy - Rockenrollovej, Rockabilly Hall of Fame, Country Music Hall of Fame a v roku 2001 Gospel Music Hall of Fame.

Posmrtne sa stal tiež držiteľom ceny American Music Awards. Zahral si dokonca vo vyše 30 filmoch, väčšine muzikálov, ktoré síce boli zo strany kritiky hodnotené vlažne, no komerčne boli úspešné. Zomrel ako 42-ročný za nevyjasnených okolností.

Tortu pri príležitosti jeho 78. narodenín rozkrojil zástupca mesta. Na utorkovej oslave, ktorej sa mohol zúčastniť každý, zneli najväčšie Elvisove hity.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Jana Koudelová/wikipedia.org

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie