Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Potvrdené! Amy Winehouse (†27) sa upila na smrť
Zdielať na
Hudba

Potvrdené! Amy Winehouse (†27) sa upila na smrť

Zdroj: SITA

Na dodatočnom pojednávaní ohľadom príčiny úmrtia anglickej speváčky Amy Winehouse potvrdili závery toho prvého z októbra 2011. Britská hviezda sa predávkovala alkoholom, keď vypila dve fľaše vodky.

Vo svojom tele mala 416 miligramu alkoholu na deciliter krvi. Dôvodom opätovného vyšetrovania príčiny smrti slávnej speváčky bola nedostatočná kvalifikácia asistentky koronera, ktorá ako príčinu úmrtia Amy Winehouse uviedla predávkovanie sa alkoholom.

Suzanne Greenaway totiž do funkcie bez potrebnej kvalifikácie dosadil jej manžel - koroner Andrew Scott Reid. Obaja už zo svojich funkcií rezignovali. Nové vyšetrovanie mala na starosti koronerka Shirley Radcliffe.

Debutový album Amy Winehouse s názvom Frank vyšiel v októbri 2003, pričom všetky piesne s výnimkou dvoch coververzií napísala ona sama. Nahrávka si vyslúžila pozitívne reakcie a speváčka vďaka nej získala dve nominácie na Brit Awards.

Po úspechoch nasledoval prudký pád - Winehouse niekoľkokrát nedokázala dokončiť svoje vystúpenia, zabúdala texty piesní i mená členov kapely a často bola viditeľne pod vplyvom alkoholu. V júni 2011 po fiasku na belehradskom koncerte zrušila celé európske turné. Speváčka zomrela 23. júla 2011 vo svojom dome v severolondýnskom Camdene vo veku 27 rokov.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: SITA, BBC

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie