Skoro jasno
15°
Bratislava
Ako oslavujú Vianoce Cigánski diabli? Takto...
Zdielať na
Hudba

Ako oslavujú Vianoce Cigánski diabli? Takto...

Nablýskaný a vyupratovaný príbytok, vianočný stromček siahajúci až po strop, ligotavé sviečky, napečené koláče, plné misy ovocia a orieškov. Znie to lákavo, však? Takto to vyzerá u najznámejších cigánov na Slovensku iba pár dní pred Vianocami.

Cigánske Vianoce v podaní Cigánskych diablov sa tento rok nesú v znamení bielej farby. Stromčeky sú vyzdobené výhradne do biela, i keď Silvia, tá ich ozvláštnila ešte medovníkmi. "To sme dostali tie perníčky všetci členovia kapely, ale ja som im ich vzala," prezradila Silvia.

U týchto cigánov, bude Štedrý večer naozaj štedrý! Ale vianočné menučko, nebude tradičné. "My si dáme aj pečienky, aj rezne, aj panenku na prírodno," hovorí primáš Banyak. "My sme upustili od tradičných pochúťok, až sme sa dostali ku krevetám a zo zemiakového šalátu sme vyhodili zemiaky a jeme krabí šalát," opisuje Silvia.

A ešte jednu vec robia na Vianoce, a tá im vraj zabezpečuje počas ďalšieho roka všetko to, čo si prajú. "Nemôže sa nikto od stola pohnúť, kým všetci nedojedia, až keď všetci dojedia môže sa postaviť," tvrdí Ernest.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Ivana Šišková

Zdielať na

Najčítanejšie