Skoro jasno
15°
Bratislava
Klavírista Richard Rikkon (38) zadĺžil rodinu!
Zdielať na
Hudba

Klavírista Richard Rikkon (38) zadĺžil rodinu!

Zdroj: SITA

Pre syna všetko! Už to tak býva, že rodičia sú ochotní dať svojim deťom aj to posledné. Výnimkou nie sú ani mama a otec známeho klavírneho virtuóza Richarda Rikkona. Aby mohol rozvíjať svoj talent, vzali si na krk pôžičku!

„Nepochádzam zo zámožnej rodiny,“ priznáva úspešný klavírista Richard Rikkon, ktorý si život bez hudby ani nevie predstaviť. Od útleho detstva ho to ťahalo ku klavíru.

„Môj prvý klavír bol taký skúšobný – jednoduchší, lacnejší,“ spomína. Iný si jeho rodičia nemohli dovoliť kúpiť. Navyše, keďže začal hrať ako štvorročný, nikto nevedel, či sa to nejako posunie ďalej, čiže kupovať superdrahé klavíry bolo vylúčené tak či tak!

Lenže, keď mal Richard asi 6 rokov, začal vyhrávať rôzne súťaže. Rikkonovci ihneď pochopili, že synovo brnkanie na klavíri nie je len nejaká chvíľková ješitnosť, ale vážna vec, ktorú by mali podporiť. Talentovaný Richard potreboval nový, lepší klavír, no pohľad do rodinnej truhlice bol na zaplakanie.

„Moji rodičia si kvôli mne zobrali pôžičku a kúpili mi pianíno,“ s vďačnosťou v hlase rozpráva dojímavý príbeh o svojich neľahkých začiatkoch. Dnes si už Richard na seba zarába sám a na oplátku, keď je to potrebné, pichne finančnú injekciu rodičom pre zmenu on.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Ivana Šišková    

Zdielať na

Najčítanejšie