Skoro jasno
15°
Bratislava
EXKLUZÍVNE. KONCERT Everlast (43) vo Viedni
Zdielať na
Hudba

EXKLUZÍVNE. KONCERT Everlast (43) vo Viedni

Občas sa aj my, kultúrni robotníci potrebujeme ísť zabaviť a tak som sa v utorok vybrala na koncert do Viedne. Speváka menom Everlast poznajú iba fajnšmekri, ale keď napovieme, že práve on stojí v pozadí hitu Jump around či Put your lights on, to už bude dôvod na zvedavosť.

Životný príbeh tohto chlapíka je naozaj zaujímavý. Vyrastal v New Yorku, kde pôsobil v celosvetovo známej hip-hopovej formácii House of pain. Ich hit Jump around valcoval rebríčky svetových hitparád a dodnes je to skvelý song na každú párty.

Neskôr Erik Francis Schrody, ako sa Everlast v skutočnosti volá, skupinu opustil a pustil sa do sólovej kariéry. Prvý album kritici zvozili pod zem, no každý ďalší sa teší veľkej popularite.

V roku 1999 nahral spolu s Carlosom Santanom megahit Put your lights on, za ktorý v roku 2000 získali cenu Grammy.

Everlast na svojej sólovej dráhe nepokračuje v hip-hopovej kariére. S gitarou v ruke skladá a spieva piesne zo života týkajúce sa osobných i sociálnych tém. Je to zmes amerického folku, rapu a popu. Dominantné sú vždy gitarové linky.

Osobne je on sám veľmi zainteresovaný v charitatívnych projektoch a kampaniach na pomoc obetiam vojen. Navyše, jeho dcéra sa narodila s cystickou fibrózou a on sa aktívne zapája do všetkých možných kampaní zaoberajúcich sa týmto ochorením.

"Nepodávam ľuďom ruky, nesmiete sa za to na mňa hnevať," vysvetľoval publiku na Viedenskom koncerte. "Nesmiem ochorieť, lebo ak by sa to stalo, nemohol by som sa priblížiť ku svojej dcére. A ona ma potrebuje."

Na viac ako dvojhodinovom akustickom koncerte odzneli skladby nie len z posledného albumu Songs of the ungrateful living, ale aj piesne staršieho dáta, ktoré zarezonovali v rádiách po celom svete. jeden z jeho starších hitov nájdete aj v priloženom videu.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie