Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
ROZHOVOR. Ako Miro Žbirka (60) k muzike prišiel a prečo nenávidí kružidlo
Zdielať na
Hudba

ROZHOVOR. Ako Miro Žbirka (60) k muzike prišiel a prečo nenávidí kružidlo

Zdroj: SITA

Oslavovať narodeniny niekoľko mesiacov, to si môže dovoliť iba málokto. Miro Žbirka si to dovolil a svoje 60-te narodeniny poňal naozaj vo veľkom štýle. V našom rozhovore sa ale vracia k svojim začiatkom a prezrádza, čo o ňom zatiaľ nikto nevie.

Narodil sa 21. októbra 1952. Tento rok oslávil krásne životné jubileum a nikto mu neverí, že má naozaj šesťdesiat. Nečudo, Meky už štyridsať rokov vyzerá rovnako. pribudli síce nejaké tie vrásky, ale elegantné sako, okuliare na nose a šarmantný úsmev stále patria k nemu.

"Ani som neveril, že sa dá tak dlho vydržať v popmusic," začína svoje rozprávanie o tom, ako sa vlastne dostal k hudbe. "Do Modusu som nastúpil iba na prázdniny." Sú to teda pekne dlhé prázdniny a obľúbený spevák si ich užíva plnými dúškami.

Narodeninové dary, ktoré priebežne dostáva počas tohto roka tiež nie sú na zahodenie. Manželka Katka mu vybavila nahrávanie v Londýnkom štúdiu Abbey Road, Miro oslavuje na koncertoch so symfonickým orchestrom a navyše... darček pre Mekyho ale aj pre jeho fanúšikov je Complete box - krabička, v ktorej sa ukrýva trinásť albumov, ktoré nahral počas svojej kariéry, jedno bonusové CD a samozrejme záznam z nahrávania v spomínanom Abbey Road.

Recenzovať niečo také by asi nemalo význam, kto má Žbirku rád, vie, že túto krabičku treba mať doma. Ostatne aj sám umelec sa z nej veľmi teší, aj keď, práve pri nej zistil, prečo nemá rád kružidlo. Vy sa to dozviete v priloženom videu.

Albumy v Complete boxe: Doktor sen, Sezónne lásky, Roky a dni, Nemoderný chalan, Chlapec z ulice, Zlomky poznania, K.O., Samozrejmý svet, Meky, Modrý album, Dúhy, Empatia, Symphonic album, Bonusy a Made in Abbey road

Vydáva Universal music

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj:sh

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie