Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Komorné koncerty sú osobnejšie, tvrdí Richard Müller (51)
Zdielať na
Hudba

Komorné koncerty sú osobnejšie, tvrdí Richard Müller (51)

Richard Müller to v pondelok roztočil trochu inak! Jeho známe "vypaľovačky" spieval len pred hŕstkou fanúšikov. Nie preto, že by iní o koncert nemali záujem. Tentokrát totiž namiesto obrovskej haly zvolil trochu komornejšie prostredie. Jeden z bratislavských hotelov.

Komorné vystúpenia, aké bolo i toto, si veľmi užíva. Publikum je dokonale sústredené a Richard si vychutnáva najmä to, že môže hrať aj skladby, ktoré na veľkých štadiónoch nehráva. "Naozaj je počuť aj to, keď zabzučí mucha," tvrdí. 

Odohrá takmer sto koncertov ročne. To musí byť už aj pre umelca jeho kalibru naozaj náročné. "Dnes už áno, ale mimochodom, bolo to únavné aj vtedy, keď som bol mladý, ale vtedy mi to tak nedošlo," hovorí. 

Spievať v tesnej blízkosti svojich fanúšikov má pre každého umelca zvláštne čaro. Občas sa aj Richard cíti, že ho publikum príliš nevníma. A vtedy vraj musí podľa jeho vlastných slov profesionálny výkon.

To sa ale stáva naozaj zriedkavo. Na komorných koncertoch je totiž publikum nachystané, že bude svedkom príjemnej atmosféry. Vtedy je to vraj naozajstný zážitok pre obe strany.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Orviská

Zdielať na

Najčítanejšie