Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zlý vtip? Depešák Gore (51) vyzval na zastrelenie Simona Cowella (53)
Zdielať na
Hudba

Zlý vtip? Depešák Gore (51) vyzval na zastrelenie Simona Cowella (53)

Zdroj: ISIFA

Myslel to zrejme ako drsný vtip, no známy porotca zo speváckej šou X Factor sa teda vôbec nesmial Člen kultovej skupiny Depeche Mode totiž verejne vyzval ľudí, aby "ktosi zastrelil" Cowella. Pre toho sú typické prísne a tvrdé verdikty v súťaži. Podľa expertov sa však zo zlého vtipu môže stať ešte horšia skutočnosť. Na Cowella môže pokojne zaútočiť rovnaký fanatik, aký pripravil napríklad o život Johna Lenona...

"Nepodporujem násilie, ale myslím, že by mal niekto zastreliť Simona Cowella." Takáto výzva vyšla nie zo sklamaného účastníka kastingu, ale úspešného umelca z Depeche Mode Martin Gore. Hudobného producenta kritizoval za to, že pomáha vytvárať rýchlokvasené hity, namiesto aby doprial talentovaným muzikantom čas dozrieť a robiť kvalitnú hudbu. 

Cowell, ktorému sa už v minulosti anonymne vyhrážali útokom na jeho zdravie a život, bol znechutený. "Uvedomuješ si vôbec, akého čudáka a hlupáka to z teba robí? Pozri si správy. Hnevám sa na čudáka Gorea, lebo každý rok sú zastrelení mnohí ľudia, a čudáci ako Gore to podporujú."

"Osoby, ktoré sú  verejne známe, populárne pre určité skupiny, by sa mali vyvarovať nejakých vyhlásení, ktorými by mohli ohroziť život svojich potenciálnych súperov, alebo toho, koho nemajú radi," upozornil aj psychológ Karol Kleinmann. "Hlavne v šoubiznise sú rôzni fanúšikovia, ktorí tak obdivujú svoje modly, že sú schopní urobiť všetko."

Niektorí túžia stať sa slávnymi, tak zabijú niekoho slávneho. To bol prípad schizofrenika Marka Chapmana, ktorý zavraždil Johna Lennona. Aj preto si viacerí myslia, že vyjadrenie Martina Gorea bolo nesprávne...

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Daniel Levický Archleb

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie