Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
PRIESKUM. Najlepšie sa zaspáva pri Adele (24)
Zdielať na
Hudba

PRIESKUM. Najlepšie sa zaspáva pri Adele (24)

Zdroj: SITA

Najradšej ľudia zaspávajú pri skladbách od anglickej speváčky Adele. Vyplýva to z prieskumu hotelovej siete Travelodge, ktorá združuje ubytovacie zariadenia v Írsku a Veľkej Británii. Na druhom mieste skončila kapela Coldplay. Tá v tom istom prieskume v roku 2008 a 2010 zvíťazila.

Do prvej päťky sa dostala aj tvorba od skupín Snow Patrol a One Direction. Stevie Williams z Edinburgh Sleep Centre na margo toho povedal, že výsledky z viacerých podobných prieskumov naznačujú, že počúvanie jemnej hudby v posteli prináša viacero výhod pre nočný spánok.

Adele sa na hudobnej scéne zjavila v roku 2006, keď jej kamarát zverejnil demo talentovanej speváčky na portáli MySpace. Spoločnosť XL Recordings jej následne ponúkla zmluvu a už o dva roky neskôr uzrel svetlo sveta debutový štúdiový album 19, ktorý pozitívne prijali kritici i verejnosť.

V roku 2009 si z udeľovania cien Grammy odniesla dve sošky - pre najlepšieho nováčika a za najlepší ženský popový spevácky výkon. Druhá štúdiovka 21 (2011) urobila z Adele jednu z najväčších súčasných hviezd a stala sa piatym najpredávanejším albumom všetkých čias vo Veľkej Británii.

V historických štatistikách sa dokonca dostala pred legendárnu nahrávku Thriller (1982) Michaela Jacksona. Pochádzajú z neho single Rolling in the Deep, Someone Like You, Set Fire to the Rain a Rumour Has It. Rodáčka z londýnskeho Tottenhamu zaň získala Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka a tiež Brit Award v kategórii Najlepší britský album.

Na konte má dovedna už osem zlatých gramofónikov. V roku 2011 ju magazín Billboard označil za interpreta roka a o rok neskôr ju televízia VH1 zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudbe. Podľa magazínu Time je Adele, ktorá nahrala titulnú pieseň k najnovšej bondovke Skyfall (2012), jedným z najvplyvnejších ľudí súčasnosti. V októbri sa 24-ročná hviezda stala mamou. Otcom speváčkinho syna je jej partner Simon Konecki.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: SITA

Zdielať na

Najčítanejšie