Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
DESmod a Cigánski diabli vypredávajú koncerty
Zdielať na
Hudba

DESmod a Cigánski diabli vypredávajú koncerty

Myslíte si, že pop-rock a cigánska hudba sa nedajú spojiť? Opak je pravdou. Nitrianska kapela DESmod sa spojila s Cigánskymi diablami a vyrazili na turné. Majú za sebou tri koncerty, ktoré boli vypredané.

Fanúšikovia sa na turné môžu tešiť na unikátne spojenie dvoch žánrov, keď v skladbách skupiny DESmod ako Vyrobená pre mňa alebo V dolinách zaznejú sláčikové nástroje či dokonca cimbal. Slovenské formácie odohrajú dovedna štrnásť koncertov. Postupne sa ukážu v Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Ružomberku, Myjave, Trenčíne, Piešťanoch, Košiciach, Liptovskom Mikuláši, Komárne, Trnave a Bratislave.

Skupina Cigánski diabli v októbri zverejnila nový videoklip ku skladbe Hop čibirib, ktorý nakrúcali v priestoroch renesančného kaštieľa v Galante. Jeho realizáciu vzala kapela do vlastných rúk, a to vrátane námetu, réžie i strihu. "Všetko, čo súviselo s výrobou videoklipu, bolo v našej réžii. Už v minulosti sme sa presvedčili o tom, že veci idú bez problémov len vtedy, keď si ich človek urobí sám a nie je na nikom závislý,“ uviedol cimbalista Ernest Šarközi.

Špeciálnej úlohy sa vo videoklipe zhostila jeho manželka Silvia Šarköziová. Tá si vyskúšala jazdu v luxusnom športovom automobile, ktorého hodnota je viac ako 200-tisíc eur. "Pociťovala som najmä veľkú zodpovednosť a do istej miery aj strach. Postupom času som si ale zvykla a začala si to užívať,“ zaspomínala si na nakrúcanie speváčka a violončelistka orchestra, ktorý sa nedávno predstavil na Athens World Music Festivale v Grécku či na podujatí v poľskom Ciechocineku.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: SITA, Lucia Husárová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie