Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
RECENZIA. CD Deadmau5 - Prapodivný názov, obal... skvelá hudba!
Zdielať na
Hudba

RECENZIA. CD Deadmau5 - Prapodivný názov, obal... skvelá hudba!

V poradí už šiesty štúdiový album kanadského producenta elektronickej hudby, ukrytého pod pseudonymom Deadmouse je ideálny na dlhé cesty. Hrá to na rytmus. Vypočujte si to...

Cd s prapodivným názvom a ešte zvláštnejším obalom zaujme hneď na prvý pohľad. Po ňom nasleduje prvé vypočutie, ktoré prekvapí tiež. Cesta z Bratislavy do Košíc vám pri jeho počúvaní ubehne jedna radosť.

Trinásť diametrálne štýlovo odlišných skladieb spája jediný element – elektronický zvuk. Nie je to však taká tá klubová elektrohudba, ktorá musí dunieť...  V niektorých skladbách sa aj spieva, iné iba plynú z reproduktorov a vypĺňajú priestor a čas.

Hoci ide o ultramoderný žáner, tento album má zvláštnu vlastnosť - dá sa počúvať iba tak príposluchovo. Netreba sa sústrediť na text, tempo či niektorý z hudobných nástrojov... vlastne ho netreba ani cielene počúvať. Stačí, že hrá. Nemusíte byť ani fanúšikom tohto žánru – Deadmouse vás proste dostane. Nie je násilný, nie je drsný, je vynaliezavý a nebojí sa experimentovať.

Vydáva EMI

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: EMI, sh

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie