Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Desmod a Cigánski diabli na turné. Začínajú v sobotu v Nitre
Zdielať na
Hudba

Desmod a Cigánski diabli na turné. Začínajú v sobotu v Nitre

Zdroj: SITA/Michal Burza

Nitrianski rockeri zo skupiny Desmod už križovali republiku s kadekým. Ich piesne vylepšil symfonický orchester, zbory im spievali vojaci z Kalinky a teraz... Teraz sa spojili so živelnými Cigánskymi diablami. Už túto sobotu spoločne vyrazia na turné.

Dnes už ani nevedia, kto vlastne s nápadom vyraziť na spoločné turné prišiel. "Kuly bol ako hosť na jednom našom koncerte a tak sa nám páčila spolupráca s ním, že sme si to chceli zopakovať," spomína Silvia Šarkozyová.

A tak slovo dalo slovo a Cigánski diabli za extrémne krátky čas naštudovali repertoár populárnych slovenských rockerov. Ako znie napríklad Vyrobená pre mňa s cimbalovým doprovodom si môžete vypočuť a pozrieť vo videu.

"Už poznám aj nejaké cigánske slovíčka," pochválil sa nám Kuly. "Lolo bicygli je červený bicykel." Silvia jeho slová potvrdila a zároveň prezradila, že desmoďáci, teda Kuly, sa chcel pôvodne zo spievania ich piesní vyvliecť. Naštudovať cigánsku tvorbu je pre nich zložitejšie ako by sa mohlo zdať. Lenže, Kuly sa doslova zamiloval do cimbalu. Strunový nástroj mu natoľko učaroval, že v každej voľnej chvíli na ňom skúša hrať. Veľmi mu to však nejde.

Na predchádzajúcich turné skupina prispôsobovala svoje oblečenie partnerom, s ktorými hrali. So symfonickým orchestrom mali páni slušivé oblekové nohavice, dokonca saká a tak nás zaujímalo, čím prekvapia teraz. "Možno by sa diabli mohli obliecť do kožených búnd a diablice do kožených šiat," zavtipkoval Kuly a Silvia s tým nemala najmenší problém. No Kulyho vo farebnom cigánskom oblečku, to si nevie predstaviť nikto. "Nechám si aspoň narásť fúzy," sľúbil líder kapely a spolu s Vanessou Šarkózyovou odspieval duet Pár dní. Zdá sa, že Zuzka Smatanová má konkurenciu. Veď posúďte sami.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie