Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V tomto štúdiu nahrávali The Beatles. A Meky Žbirka (60)!
Zdielať na
Hudba

V tomto štúdiu nahrávali The Beatles. A Meky Žbirka (60)!

Znie to neuveriteľne, ale Miro Žbirka má 60 rokov! No povedali by ste to do neho? Stále rovnako veselý a vtipný, stále s okuliarmi na nose, stále v tvídovom saku, typickom pre anglickú módu, a stále s tým istým prízvukom. K jubilejnému sviatku dostal exkluzívny darček - nahrávanie v prestížnom štúdiu a k tomu videoklip.

Meky, dnes, v deň "D" oslavujete jubilejných 60. Aký je to pocit? "Tak je to z pohľadu človeka pôsobiaceho v populárnej hudbe úplne neuveriteľný pocit," tvrdí Žbirka. Ešte neuveriteľnejšie pre neho bolo, keď mu manželka Katka oznámila, že ho očakávajú v legendárnom nahrávacom štúdiu v centre Londýna. V Abbey Road Studios.

Práve tu nahrávali svoje albumy The Beatles, ktorých spevák uctieva hádam od začiatku svojej speváckej kariéry. Hudobné nástroje si tu rozložili aj skupiny U2, Pink Floyd či Oasis. No a teraz sa tam udomácnil aj Žbiro. "Pekne schizofrenická situácia - na jednej strane som tam ako fanúšik, návštevník múzea, na druhej strane zhora Sam hovorí - točíme," priznáva spevák.

Katka totiž pre Mekyho vybavila tri nahrávacie dni, počas ktorých vznikli hneď dve pesničky. V pláne bola pôvodne iba jedna - Love shines - no šikovní hudobníci stihli nečakane nahrať ešte jednu - In the sun.

"Tento roh, veď to je Ringov roh, tu si rozkladal veci,"
tvrdí Meky. Takéto a podobné komentáre vraj mal ku každému miestečku v štúdiu. Roky tam totiž túžil aspoň nahliadnuť. O tom, že tam bude jedného dňa aj nahrávať a nakrúcať videoklip, ani len nesníval.

"Vymyslel som si jediný fór - idem po tom prechode a prídem k nápisu zákaz vstupu, žiaden vstup tam nie je a ja pri tom chvíľku stojím a idem ďalej," tvrdí Žbirka.

A takto jednoducho vznikol videoklip, ktorý Mekymu aj po rokoch bude pripomínať, že aj on smel stáť pred mikrofónom na tom magickom mieste, kde kedysi dávno nahrávali jeho milovaní The Beatles. 

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Hinková

Zdielať na

Najčítanejšie